На Буковині прокуратура вимагає скасувати оренду пам’ятки природи «Совицькі понори»

Пошук
UA EN

На Буковині прокуратура вимагає скасувати оренду пам’ятки природи «Совицькі понори»

Поділись новиною:

Прокурори Чернівецької окружної прокуратури звернулись з позовом щодо визнання незаконним здачу в оренду пам’ятку природи «Совицькі понори» на Кіцманщині. Вартість землі оцінюється у 1,5 мільярда гривень.

Про це пише С4 з посиланням на Чернівецьку обласну прокуратуру.

Правоохоронці встановили, що у 2021 році міська рада надала підприємцю в оренду землі водного фонду на території колишнього Кіцманського району, з яких 16 га належать до природно-заповідного фонду.

Йдеться про карстово-спелеологічну пам’ятку природи місцевого значення «Совицькі понори».

Зазначається, що підприємець на ділянці займається рибним промислом, що, відповідно до українського законодавства, заборонено у межах об’єкта природно-заповідного фонду, оскільки може порушувати хід природних процесів і заподіяти шкоду заповідному об’єкту.

Відтак, прокурори Чернівецької окружної прокуратури звернулись до Господарського суду Чернівецької області з позовною заявою з вимогою визнати незаконним та скасувати рішення органу місцевого самоврядування відповідно до якого фізичній особі-підприємцю з порушеннями вимог земельного, водного та природоохоронного законодавства передано в оренду понад 26 га земель.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Буковині через суд намагаються повернути Чагорської громаді озеро, за яке систематично не сплачували оренду.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях розповіли про черговий фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» і представили нову виставу (фото)
У Драмтеатрі Кобилянської відбулася пресконференція з нагоди 16 фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що відбуватиметься в Чернівцях із 23 по 27 жовтня. «Ми дуже пережив...
У Чернівцях з 18 жовтня почнуть опалювати житлові будинки
Чернівецька міська рада вирішила почати опалювальний сезон для населення з 18 жовтня. Про це повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк, пише С4. За його словами, рішення ухвалили н...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано