У Чернівців з’явилося нове турецьке місто-побратим Ізмір

Пошук
UA EN

У Чернівців з’явилося нове турецьке місто-побратим Ізмір

Політика
19.12
17:48

Поділись новиною:

Чернівці та турецький Ізмір стали містами-побратимами. Відповідну угоду підписав міський голова Чернівців Роман Клічук із мером Ізміру Тунчем Сойєром.

Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Чернівців Романа Клічука.

Очільник міста зазначив, що ця угода на міжмуніципальному рівні посилюватиме міждержавну співпрацю України та Туреччини.

«Ізмір — третє за розмірами місто Туреччини, має величну культуру і традиції, потужний економічний, бізнесовий та культурний потенціал. Нас пов’язують тривалі економічні зв’язки, що переросли в продуктивну співпрацю», — йдеться в дописі мера.

Роман Клічук додав, що Чернівецька міська рада планує взаємодіяти з Ізміром у сферах культури, освіти, медицини, спорту, туризму та налагодження турецької-українського бізнесу.

«Встановлення партнерства відбулось завдяки сприянню Посольства України в Турецькій Республіці, Генерального консульства України в Стамбулі, Клубу підприємців Буковини та наполегливості Тетяни Дуткевич. Також дякую почесному консулу України в Ізмірі Угуру Семіху Акдеміру за активний розвиток співпраці між Чернівцями та Ізміром», — написав міський голова у Facebook.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що міський голова Роман Клічук спрямував свою заробітну плату на придбання книг для чернівецьких закладів освіти.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
На Буковину з Донеччини евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей
У Чернівецьку область із Донеччини 25 вересня прибув евакуаційний потяг. З прифронтового регіону евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку началь...
Війна
25.09
22:09
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано