Скільки буковинців цього року звернулися до поліції через домашнє насильство: моторошна статистика

Пошук
UA EN

Скільки буковинців цього року звернулися до поліції через домашнє насильство: моторошна статистика

Поділись новиною:

У Чернівецькій області у 2023 році до поліції надійшло понад 8 тисяч звернень щодо вчинення домашнього насильства. Більшість постраждалих – жінки. Звертаються також і діти.

Про це повідомляють репортери С4.

За словами заступниці начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькій області Альони Баранової, поліція слала 4,5 тисяч адміністративних протоколів, які скерували до суду. Крім того, правоохоронці внесли понад 2,5 тисяч термінових заборонних приписів, які виноситься кривднику у разі існування безпосередньої загрози життю чи здоров’ю людини.

У Чернівцях є заклади, в яких надають допомогу постраждалим від домашнього насильства. 

Як розповіла журналістам С4 директорка міського департаменту соціальної політики Наталія Фрунзе, у 2021 році у Чернівцях відкрили кризову кімнату, де можуть перебувати жінки, які постраждали від домашнього насильства. Там вони можуть проживати від 10 до 20 днів.

Також у місті функціонують мобільні бригади, а ще – працює Центр допомоги врятованим, де надають, зокрема, психологічну підтримку.

Разом з тим, у Чернівцях планують відкрити притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства. Там вони можуть перебувати до шести місяців.

У департаменті охорони здоров’я журналістам розповіли скільком постраждалим буковинцям надали медичну допомогу.

«Зафіксували 49 людей, які постраждали від фізичного насильства. З них було  троє було дівчат до 18 років, троє неповнолітніх хлопців, 32 дорослі жінки, один чоловік. Також одна людина звернулася за медичною допомогою внаслідок психологічного насилля», – каже заступниця начальника управління, начальниця відділу департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОВА Тетяна Цинтар.

Фахівці додають, що цьогоріч постраждалі стали частіше звертатися по допомогу, аніж це було у попередні роки. Це пов’язують із більшою обізнаністю буковинців. Відтак мешканців області закликають у разі домашнього насильства не мовчати.

Зауважимо, що щороку з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано