У Чернівецьку область суне негода: чи готові буковинські дороги до снігу

Пошук
UA EN

У Чернівецьку область суне негода: чи готові буковинські дороги до снігу

Поділись новиною:

На Буковині 18 та 19 листопада очікується погіршення погодних умов. Синоптики прогнозують дощ з переходом у сніг, а місцями – значний сніг, мороз та поривчастий вітер.

Про це повідомили у службі відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області, пише С4.

До зимового періоду дорожники підготували 9100 тонн фрикційних матеріалів, що становить 91% від розрахункової потреби. Водночас солі наразі є 1186 тонн, або 62%. Заготівля протиожеледних матеріалів, зазначають у службі, триває.

Спецтехніка, яка працюватиме в зимовий період, готова на 100%. Комбіновані машини, роторні очищувачі, автогрейдери та навантажувачі зможуть вийти на маршрути у разі першої ж необхідності. А у випадку інтенсивних снігопадів, у службі планують залучити 17 одиниць техніки сторонніх організацій.

Крім цього, вздовж автошляхів найближчим часом дорожники встановлять 420 погонних метрів елементів пасивного снігозахисту – щитів.

У відомстві додали, що фінансування зимового утримання під час воєнного стану є обмеженим, тому пріоритет надаватимуть дорогам міжнародного, національного та регіонального значення, які є важливими для логістики та обороноздатності держави.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що цьогоріч на вулицях Чернівців при снігопадах вперше використовуватимуть гранітний відсів замість піску.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
У Чернівцях розповіли про черговий фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» і представили нову виставу (фото)
У Драмтеатрі Кобилянської відбулася пресконференція з нагоди 16 фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що відбуватиметься в Чернівцях із 23 по 27 жовтня. «Ми дуже пережив...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано