До Чернівецької лікарні швидкої меддопомоги щодоби звертається понад 80 хворих: які обстеження пацієнти можуть пройти у закладі

Пошук
UA EN

До Чернівецької лікарні швидкої меддопомоги щодоби звертається понад 80 хворих: які обстеження пацієнти можуть пройти у закладі

Здоров'я
15.11
10:28

Поділись новиною:

Чернівецька лікарня швидкої медичної допомоги працює цілодобово. Сюди потрапляють хворі з різними недугами. Щодоби до медзакладу звертаються понад 80 осіб. Маршрут пацієнта починається з приймального відділення.

Журналісти С4 поспілкувалися з керівництвом та працівниками лікарні й дізналися, які послуги мешканці Чернівців можуть отримати у медзакладі.

Мунтян звільнив керівника лікарні на Фастівській Грушка – оновлено » Новини  Чернівці: Інформаційний портал «Молодий буковинець»

Найбільше пацієнтів у лікарні з понеділка по середу. Медики зазначають, що у листопаді буковинці частіше потрапляють до медичного закладу з пневмоніями, травмами та серцево-судинними захворюваннями.

Завідувачка приймально-діагностичного відділення Чернівецької ЛШМД Олеся Мец розповіла, що, коли людина звертається до закладу, лікарів певних спеціальностей викликають за потреби.

«Вони консультують. І ми вже вирішуємо питання про подальшу госпіталізацію хворих у те чи інше відділення. Також у нас на базі нашої лікарні є нейрохірургічне відділення третинного рівня», – каже Олеся Мец.

У приймальному відділенні лікарні, за її словами, пацієнти можуть пройти різні обстеження. Тут лабораторія для проведення аналізів, кабінет ультразвукової діагностики та маніпуляційна, в якій роблять кардіограму.

Завідувачка приймально-діагностичного відділення Чернівецької ЛШМД каже, що в основному там проводять кардіограму всім ургентним пацієнтам.

«У нас є на другому поверсі ЕКГ-кабінет і проводять кардіограмки там. Там сидить лікар, одразу розшифровує. А ургентними, щоб ми не втрачали час на транспортування, то ми зразу на місці намагаємося все робити», – розповідає Олеся Мец.

У приймальному відділенні лікарні є комп’ютерний томограф. Тут можуть пройти обстеження пацієнти з невідкладними станами та хронічними захворюваннями.

Завідувач рентген-діагностичного відділення Чернівецької ЛШМД Андрій Повшик зазначає, що це четвертий зрізовий апарат й застосовується він при травмах головного мозку, при різних травмах кісткового опорного-рухового апарату.

«При інсультах є невід’ємною часткою в ранній діагностиці і в подальшому успішному лікуванню. В даному сучасному обладнанні час проведення обстеження дуже мінімальне, тому це дуже допомагає надалі лікарям», – зазначає Андрій Повшик.

У лікарні буковинці можуть пройти обстеження на рентген-апараті. А пацієнти з патологіями кишково-шлункового тракту фіброскопію.

Лікар-ендоскопіст приймально-діагностичного відділення Євген Ляшкевич розповів, що лікарям навіть одного разу довелося видаляти зубну щітку зі шлунку й навіть антену.

«Це доросла людина, молода жінка, яка ковтнула зубну щітку і ми видаляли зубну щітку зі шлунку. Також було видалення телескопічної антени», – пригадує лікар.

Нагадаємо, що дві нові реанімаційні палати з високоякісним медичним обладнанням та сучасними системами моніторингу з’явилися в Чернівецькій обласній клінічній лікарні.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано