«Мотиви Штетлу» показали в Центрі культури «Вернісаж»

Пошук
UA EN

«Мотиви Штетлу» показали в Центрі культури «Вернісаж»

Культура
14.11
19:28

Поділись новиною:

Персональну виставку картин під такою назвою в Чернівцях презентував член Національної спілки художників, член Спілки художників Ізраїлю Альберт-Лейзер Фельдман (м. Київ).

Лікар та психолог за освітою протягом останніх років професійно займається живописом. Це його перша виставка в Чернівцях.

На картинах намальовані євреї Східної Європи, які могли ходити свого часу вулицями Чернівців. Це одна із головних тем творчості митця.

«Мрію намалювати шість мільйонів євреїв, які були знищені під час Голокосту. Навряд чи я зможу це зробити, але мені дуже важливо, щоби пам’ятали історію. Ця мрія мене надихає рухатися далі» – розповів художник.

Виставку назвали на честь єврейських міст, які називали «Штетл». Це невеликі містечка, яких свого часу було багато в Україні, у тому числі й у Чернівецькій області. Вони жили та розвивалися переважно за рахунок базару.

Альберт-Лейзер Фельдман – ізраїльський та український художник, громадський діяч, директор Україно-ізраїльського інституту стратегічних досліджень імені Голди Меїр.

Фоторепортаж: Тарас Піц

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано