У Чернівецькій області виявили новий штам COVID-19 «Еріс»: чи є загроза для населення

Пошук
UA EN

У Чернівецькій області виявили новий штам COVID-19 «Еріс»: чи є загроза для населення

Здоров'я
18.10
12:14

Поділись новиною:

В Україні зафіксували 10 випадків підвиду штаму COVID-19 «Еріс», у тому числі й у Чернівецькій області. Загалом за тиждень виявили понад п’ять тисяч випадків захворювання на коронавірус, з яких 18 – летальних.

Про це пише С4 з посиланням на Міністерство охорони здоров’я.

Фото: Paul Faith (AFP)

Вказуються, що «Еріс» — це варіант штаму коронавірусу SARS-CoV-2 «Омікрон», який викликає захворювання COVID-19. Наразі на території України циркулює близько 14 різних штамів вірусу довкола «Омікрону».

Нині ж в Україні виявили 10 випадків підвиду штаму COVID-19 «Еріс» у шести областях: Дніпропетровській, Закарпатській, Сумській, Хмельницькій, Тернопільській та Чернівецькій області. 

Як зазначають у МОЗ, симптоми «Ерісу» такі ж, як і за інших відомих штамів COVID-19. Це біль у горлі, нежить, задишка, ломота у тілі, головний біль, лихоманка.

«Специфічна відмінність «Ерісу» — це додаткова мутація шипового білка, який швидше вражає ослаблений імунітет. Однак, за оцінками ВООЗ, глобальний ризик для громадського здоров’я населення даного штаму оцінюється як низький», – зауважують у відомстві.

Міністерство нагадало, що основною для захисту проти тяжкого перебігу COVID-19 є курс із трьох щеплень, який наразі є безоплатними. Вакцинацію особливо рекомендують тим, хто перебуває у групі ризику.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що з 2 жовтня в Україні розпочався епідемічний сезон гострих респіраторних вірусних інфекцій. За перший тиждень у Чернівецькій області зареєстрували 4483 випадків захворювань на цю недугу.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано