В Україні з 1 червня подорожчає електроенергія: скільки платитимемо за кіловат

Пошук
UA EN

В Україні з 1 червня подорожчає електроенергія: скільки платитимемо за кіловат

Поділись новиною:

Уряд підвищив тариф на електроенергію для населення з 1 червня. Таким чином ціна зросте до 2,64 гривень за кВт.

Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Міністерства енергетики України.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, підвищення тарифу на електроенергію – необхідний крок, аби відновити енергосистему і підготуватися до наступної зими.

Він переконує, що це рішення є вкрай складним, але необхідним для масштабної підготовки енергосистеми до наступного опалювального сезону, яка триває на енергетичних об’єктах країни.

«Україна пройшла найскладнішу зиму в історії в умовах масованих російських атак на енергосистему. Наразі триває наймасштабніша ремонтна кампанія енергетичної інфраструктури за весь час української Незалежності. Масштаби пошкоджень і втрат значні. Підвищення тарифу – це внесок у забезпечення стійкості системи», – зазначив Галущенко.

Міністр пояснив, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг звернулась до Міністерства енергетики з пропозицією підняття у два етапи тарифу для населення до ринкового рівня, тобто до 5,5 грн. Першим етапом комісія пропонувала підняти тариф до 2,88 грн з ПДВ за 1 кВт-годину.

«Це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему», – сказав Галущенко і додав, що з підняттям тарифу середня сума в платіжці за електроенергію для однієї родини зросте орієнтовно на суму до 250 гривень.

Урядовець наголосив, що попри це, планується збереження субсидій для населення, а також збільшення фінансування фонду субсидіювання комунальних послуг для незахищених верств населення, аби всі українці, які потребують допомоги держави, її отримали.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що за останній місяць в Україні суттєво зросли ціни на цибулю.

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано