З ВПО не стягуватимуть заборгованість за житлово-комунальні послуги

Пошук
UA EN

З ВПО не стягуватимуть заборгованість за житлово-комунальні послуги

Поділись новиною:

Уряд ухвалив постанову, яка забороняє стягувати заборгованість за житлово-комунальні послуги на територіях бойових дій або ТОТ після 24 лютого 2022 року.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Мінреінтеграції.

Заборона поширюється на території, де ведуться бойові дії або тимчасово окуповані рф. Це населені пункти в Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській, Запорізькій і Луганській областях.

Заборгованість не буде стягуватись у осіб, які були змушені покинути свої домівки й евакуювалися у більш безпечні регіони. 

Для цього споживачі мають надати постачальнику комунальних послуг або управителю багатоквартирного будинку документи, що підтверджують їх відсутність у будинку:

  • довідка внутрішньо переміщеної особи,
  • документ про тимчасовий прихисток в іноземній державі,або документи з роботи, щодо лікування, навчання, проходження військової служби. 

Крім того, постановою врегульовано питання безперебійного надання житлово-комунальних послуг у приміщеннях державної, комунальної та приватної власності, які використовуються для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Раніше ми писали про те, що ВПО та звільнені з полону особи зможуть отримати ваучери на навчання.

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано