Прикордонникам збільшили розмір грошового забезпечення: про яку суму йдеться

Пошук
UA EN

Прикордонникам збільшили розмір грошового забезпечення: про яку суму йдеться

Війна
19.02
11:20

Поділись новиною:

Українським прикордонникам збільшили розміри основного щомісячного грошового забезпечення. Зробили це, аби підвищити рівень соціального захисту військовослужбовців та членів їхніх сімей.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Державну прикордонну службу.

З 1 лютого 2023 року було збільшено розміри щомісячного (основного) грошового забезпечення військовослужбовців від 30 до 55%.  Мінімальний його рівень становить не менше 20 100 гривень.

Окрім того, станом на 17 лютого 2023 року майже весь особовий склад прикордонного відомства вже отримав підвищене грошове забезпечення.

Водночас з 1 лютого 2023 року змінено порядок та умови виплати на період дії воєнного стану додаткової винагороди.  

Згідно нового порядку та умов, бойові виплати у 100 тис. гривень на місяць будуть збережені лише військовослужбовцям, які воюють з противником на передовій. Теж саме стосується сімей полонених та зниклих безвісти – виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються.

Новий порядок та умови торкнуться виключно військовослужбовців, які не виконують бойові (спеціальні) завдання у складі діючих угрупувань військ Сил оборони держави, перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків, курсантів вищих військових навчальних закладах та військовослужбовців, які проходять службу у вищих військових навчальних закладах.

Раніше ми писали про те, що з 1 лютого 2023 року почав діяти новий порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС. Виплати залежатимуть від того, де військовий перебуває, а також від характеру завдань і обов’язків.

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано