Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС: що він передбачає

Пошук
UA EN

Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з ЄС: що він передбачає

Поділись новиною:

Президент Володимир Зеленський підписав закон про єдину роумінгову зону з Європейським Союзом.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Верховної Ради України.

У парламенті зазначають, що закон прийнято на виконання однієї з умов євроінтеграції України у сфері електронних комунікацій. Він забезпечує приєднання нашої держави до спільної роумінгової зони Україна — ЄС та отримання українцями послуг роумінгу в країнах ЄС у режимі «Роумінг як вдома» (RLAH).

«На практиці RLAH — це послуга, яка означає, що під час подорожей у ЄС дзвінки, SMS та передача даних включені в домашній пакет послуг, відповідно послуги роумінгу надаються без додаткової плати. Також перевагами спільної роумінгової зони зможуть скористатись і користувачі європейських операторів, які подорожують в Україну», — йдеться на сайті Верховної Ради.

Окрім цього, закон забезпечує ефективне співробітництво з Органом європейських регуляторів електронних комунікацій (BEREC) та виконання умов для отримання Україною режиму внутрішнього ринку з ЄС у сфері електронних комунікацій.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Верховна Рада прийняла закон, який закріплює статус англійської мови в Україні.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях ремонтують два водопроводи: на якому етапі роботи
Частина Чернівців у районі вулиці Героїв Майдану залишилась без води через прогнилу трубу. Десять метрів водогону, на якому часто виникали витоки, замінили. Він забезпечував водою жителів центральної...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано