Затримали «на гарячому»: на Буковині викрили організатора незаконного трансферу ухилянтів за кордон

Пошук
UA EN

Затримали «на гарячому»: на Буковині викрили організатора незаконного трансферу ухилянтів за кордон

Поділись новиною:

На Буковині викрили організатора незаконного трансферу ухилянтів за кордон. Підозрюваного затримали під час отримання коштів від військовозобов’язаного за нелегальне переправлення до Румунії.

Про це інформує С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Правоохоронці встановили, що 51-річний житель Чернівців організував незаконний канал переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України. Фігурант підшукав охочих потрапити до сусідньої країни та під час неодноразових зустрічей надав план і вказівки перетину. За «квиток» до Румунії він брав 7000 доларів США.

«23 вересня, під час чергової зустрічі, отримавши від “туриста” вище вказану суму коштів, організатора трансферу правоохоронці затримали», — йдеться в повідомлені поліції.

Вказується, що під час проведення обшуку транспортного засобу правоохоронці вилучили кошти, отримані від протиправної діяльності, мобільний телефон, чорнові записи та інші речові докази.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Суд задовольнив клопотання правоохоронців та обрав чоловіку запобіжний захід — тримання під вартою.

Також поліцейські встановлюють причетність інших осіб до функціонування каналу незаконного переправлення за кордон.

Відповідно до санкції статті затриманому загрожує позбавлення волі терміном від семи до дев’яти років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Чернівецькій області прикордонники затримали двох ухилянтів та організатора незаконного переправлення.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
На Буковину з Донеччини евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей
У Чернівецьку область із Донеччини 25 вересня прибув евакуаційний потяг. З прифронтового регіону евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку началь...
Війна
25.09
22:09
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано