Замінять мережі та встановлять підземні смітники: у Чернівцях планують відремонтувати вулицю Кохановського

Пошук
UA EN

Замінять мережі та встановлять підземні смітники: у Чернівцях планують відремонтувати вулицю Кохановського

Поділись новиною:

Чернівецька міська рада оголосила тендер на проведення капітального ремонту вулиці Антона Кохановського. Його планують провести 19 вересня 2024 року. Водночас термін завершення робіт – 1 вересня 2025 року.

Згідно з тендерною документацією на сайті Prozorro, йдеться не лише про ремонт дорожнього покриття, а й про заміну внутрішніх мереж, зокрема водопровідних, каналізаційних і газових труб.

Передбачене під час ремонту й встановлення підземних контейнерних майданчиків. До міської ради через сміття звернулися самі мешканці вулиці.

Так, чернівчанка Тетяна розповіла С4, що працює в одному із магазинів на вулиці Кохановського. Каже, сморід від смітників доноситься до приміщення.

«Ці смітники, які на початку вулиці, це взагалі щось жахливе, особливо влітку, коли спекотно. Хоча, здається, кожного дня забирають сміття, але досить великий район, і не справляються ці контейнери», – говорить містянка.

Чернівчанка Людмила три роки живе на цій вулиці. 

«Бруківка не найгірше, вона цінна й у достатньо хорошому стані, я вважаю. Але ось цей смітник, його треба реконструювати. Якщо пройтись – там сморід», – каже жінка.

За словами мешканців вулиці Кохановського, вивозом сміття займається одна із компаній, яка надає послуги з прибирання. Директор ТОВ «Макс Клін Сіті», яка відповідає за цю територію, Олег Мандрик розповідає, що є багато безвідповідальних громадян, які викидають сміття поза межами майданчика. Разом з тим, визнає він, інколи трапляються й затримки з вивозом.

«У нас була проблема з паркуваннями [на цій вулиці]. Хаотичне паркування, перекриті дороги. Цю ситуацію виправили, бо почали штрафувати. Є дуже багато невідповідальних громадян, які викидають сміття поруч з майданчиком [потрібно штрафувати також]. Великогабаритне сміття та зелене насадження [викидають] поруч з майданчиком або позаду майданчику, у місцях, які не розраховані для цього. Звичайно, хлопці [працівники компанії] о 3 ночі фізично не можуть забрати [сміття], бо потрібно іншу спеціальну техніку. Тому буває затримка в день-два», – прокоментував Мандрик.

Чому вирішили ремонтувати саме цю вулицю, пояснив під час щомісячної пресконференції міський голова Роман Клічук.

«Є перелік десятка вулиць, які у поганому стані. Вибрати, яку саме ремонтувати насамперед, – найскладніше. Вони всі потребують ремонту. Вулиця Кохановського – це центр міста, прогулянкова зона, а вона у жахливому стані», – сказав мер міста і додав, що спершу в планах була заміна смітників, проте вирішили одночасно відремонтувати й вулицю.

Оголошена вартість ремонту на Prozorro вулиці Кохановського – 16 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше мер Роман Клічук також розповідав про те, що ремонтні роботи на вулиці Руській, через яку до жовтня перекрили частину вулиці, можуть завершитися раніше.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано