За минулу добу шахраї ошукали трьох буковинців: скільки коштів видурили та які схеми використали

Пошук
UA EN

За минулу добу шахраї ошукали трьох буковинців: скільки коштів видурили та які схеми використали

Поділись новиною:

У вівторок, 4 червня, троє мешканців Чернівецької області потрапили на гачок аферистів і втратили майже 80 тисяч гривень.

Про це інформує С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області.

Зазначається, що до Чернівецького районного управління поліції звернувся 39-річний місцевий житель, який розповів, що побачив оголошення в соціальній мережі про можливість отримання соціальної виплати. Чернівчанин перейшов за посиланням та ввів дані своєї банківської картки. У результаті з його рахунку аферисти перерахували 18 тисяч гривень.

У відому шахрайську пастку потрапив і 61-річний житель села Берегомет, якому зателефонував невідомий, котрий представився працівником служби безпеки банку. Співрозмовник запропонував буковинцю захистити кошти на його рахунку. Чоловік довірився невідомому та надав дані своєї банківської картки, а надалі отримав сповіщення про перерахування майже 30 тисяч гривень на невідомий рахунок.

Ще однією жертвою шахрайства став 43-річний житель села Стебні Вижницького району. Заявник повідомив правоохоронцям, що під час онлайн-покупки товару, отримав повідомлення для оформлення доставки. Чоловік перейшов за посиланням з SMS та перерахував на невідомий рахунок 39 тисяч гривень.

За вказаними фактами слідчі та дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські вкотре закликають громадян дотримуватись правил онлайн-безпеки. А також наголошують:

  • не довіряйте не перевіреній інформації та незнайомцям;
  • не переходьте за підозрілими посиланнями;
  • не вводьте та не розголошуйте конфіденційну інформацію про ваші банківські рахунки;
  • не перераховуйте гроші на невідомі рахунки.

Раніше ми писали, що жертвами шахрайських дій стали одразу п’ятеро мешканців Чернівецької області, в яких аферисти видурили майже 99 тисяч гривень.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано