За минулу добу окупанти завдали 72 авіаудари та здійснили понад 60 обстрілів: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

За минулу добу окупанти завдали 72 авіаудари та здійснили понад 60 обстрілів: головне зі зведення Генштабу

Війна
15.08
10:15

Поділись новиною:

Упродовж минулої доби армія РФ завдала 72 авіаційних удари та здійснила 63 обстріли по українських військових та цивільних. Окрім цього, ворог застосував проти України 14 ракет та 15 іранських дронів.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу Генерального штабу ЗСУ.

Світлина: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень також зазнали житлові будинки, торговельний центр, студентський гуртожиток, дитячі садочки, школи та інша цивільна інфраструктура.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулось понад 15 бойових зіткнень.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів противника зазнали понад 25 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Васюківки та Кліщіївки. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Авдіївки. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Керамік, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Невельське.

На Мар’їнському напрямку, сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі міст Мар’їнка та Красногорівка. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів у районах Великої Новосілки, Благодатного, Макарівки та Урожайного. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Водночас сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, де закріплюються на досягнутих рубежах і здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Окрім цього, авіація сил оборони протягом минулої доби завдала одного удар по пункту управління, сім ударів по районам зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та три удари по зенітно-ракетним комплексам противника.

Також нашими захисниками знищено ворожий ударний гелікоптер Ка-52. А підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три артилерійських засоби на вогневих позиціях та одну станцію РЕБ противника.

Нагадаємо, уночі 15 серпня ворожа ракета двічі залетіла в повітряний простір Чернівецької області.

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано