За минулу добу на різних напрямках фронту відбулося 96 бойових зіткнень: головне зі зведення Генштабу

Пошук
UA EN

За минулу добу на різних напрямках фронту відбулося 96 бойових зіткнень: головне зі зведення Генштабу

Війна
09.06
13:00

Поділись новиною:

Триває 837 доба широкомасштабного збройного вторгнення росії на територію України. За минулу добу на різних напрямках фронту відбулося 96 бойових зіткнень.

Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Генерального штабу ЗСУ.

Світлина: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Сили оборони продовжують ведення оборонної операції та зосереджують основні зусилля на Таврійському, Донецькому і Слобожанському операційних районах.

Унаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури.

Водночас упродовж 8 червня Повітряні сили та ракетні війська й артилерія Сил оборони уразили 21 район зосередження особового складу, чотири засоби ППО та кілька інших важливих об’єктів противника.

З початку поточної доби відбулося 39 бойових зіткнень. Загарбники здійснили 558 обстрілів позицій наших військ та населених пунктів. Також російські війська завдали ракетного удару, сім авіаударів із застосуванням 11 керованих авіабомб і вже задіяли 35 дронів-камікадзе.

Якою є ситуація на фронті

На Харківському напрямку відбито дві атаки російських окупантів у районах Вовчанська та Липців. Втрат позицій не допущено.

На Куп’янському напрямку тривають шість штурмових дій у районах Петропавлівки, Піщаного, Берестового та Невського. Ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку наразі тривають три атаки ворога в Серебрянському лісі. Одне боєзіткнення в районі Тернів відбито.

На Сіверському напрямку відбувається бій у районі Виїмки.

На Краматорському напрямку від початку доби відбулося чотири боєзіткнення в районах Іванівського та Кліщиївки. Одну ворожу атаку відбито, три триває.

Особливо активним ворог залишається на Покровському напрямку. Ворог уже здійснив 14 спроб витіснити наших захисників із займаних позицій у районах Євгенівки, Новоолександрівки, Новопокровського та Яснобродівки. З них шість ще триває.

На Курахівському напрямку спроба окупантів просунутися в районі Парасковіївки успіху не мала. Тривають дві атаки в районі Красногорівки. Ситуація під контролем Сил оборони.

На Оріхівському напрямку ворог зазнав невдачі під час штурму наших позицій у районі Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку відбито атаку ворога в районі Кринок.

На решті напрямків активних наступальних дій ворога не відбувалося.

Нагадаємо, упродовж 8 червня українські військові знищили ще 1270 загарбників, 60 артсистем, 26 бронемашин та 26 танків.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано