В Україні вперше засудили митрополита УПЦ МП: він визнав провину

Пошук
UA EN

В Україні вперше засудили митрополита УПЦ МП: він визнав провину

Поділись новиною:

До трьох років неволі засудили екскерівника Кіровоградської єпархії УПЦ МП та його секретаря. Служники московської церкви публічно вихваляли захоплення частини території України та «роздували» міжрелігійну ворожнечу в регіоні на користь росії.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Службу безпеки України.

Митрополиту Іосаф та секретар Кіровоградської єпархії повністю визнали свою вину у злочинах, які їм інкримінувала Служба безпеки. У відомстві зазначають, що, таким чином, суд і самі фігуранти повністю підтвердили доказову базу, зібрану співробітниками СБУ.

«Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їм три роки позбавлення волі з іспитовим терміном два роки, а також заборонив на один рік займати посади керівників релігійних управлінь та єпархій», – йдеться у повідомленні.

За даними розслідування, єпископ входив до найближчого оточення московського патріарха кирила, з яким координував підривну діяльність проти нашої держави.

Для цього митрополит був на постійному зв’язку з очільником РПЦ і виконував його доручення щодо виправдовування російської агресії та окупації східних і південних територій України, зокрема АР Крим.

Вказівки з москви надходили у вигляді письмових циркулярів, а також під час особистих зустрічей на території рф. До злочинної діяльності єпископ залучив секретаря єпархії.

За їх дорученням у церквах релігійної громади людям роздавали ворожу пропагандистську літературу, яку друкували багатотисячними накладами в типографіях країни-агресора. У цих книгах російські «автори» ставили під сумнів українську державність і вихваляли кремлівський режим.

Під час обшуків на території єпархії правоохоронці виявили велику кількість проросійських друкованих матеріалів і документи із доказами листування з московськими «кураторами».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що священник з Буковини може сісти на сім років за ґрати через переправлення військовозобов’язаних за кордон.

Читайте також:

У Чернівцях розповіли про черговий фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини» і представили нову виставу (фото)
У Драмтеатрі Кобилянської відбулася пресконференція з нагоди 16 фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини», що відбуватиметься в Чернівцях із 23 по 27 жовтня. «Ми дуже пережив...
У Чернівцях з 18 жовтня почнуть опалювати житлові будинки
Чернівецька міська рада вирішила почати опалювальний сезон для населення з 18 жовтня. Про це повідомив заступник міського голови Василь Зазуляк, пише С4. За його словами, рішення ухвалили н...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано