За $19000 допомагав ухилянтам тікати з країни: на Буковині викрили ще одного організатора незаконного перетину держкордону

Пошук
UA EN

За $19000 допомагав ухилянтам тікати з країни: на Буковині викрили ще одного організатора незаконного перетину держкордону

Поділись новиною:

Правоохоронці на Буковині викрили ще одного організатора незаконного перетину державного кордону. Зловмисник за 19 тисяч доларів США намагався допомогти ухилянтам втекти з країни.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької обласної прокуратури.

За даними слідства, 50-річний житель Чернівецького району організував схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України до Молдови.

«Підозрюваний підшукував чоловіків які в умовах воєнного стану хотіли незаконно виїхати за кордон та пропонував їм, за грошову винагороду від 4000 до 8500 доларів США з особи, перетнути кордон поза межами офіційних пунктів пропуску», — повідомляють у прокуратурі.

Наразі правоохоронці встановили, що за такою схемою він намагався переправити до Молдови трьох чоловіків призовного віку. Свої послуги оцінив у 19000 доларів США. Також прокуратура встановлює інших причетних до злочину осіб.

Забезпечивши трансфер «клієнтів» до лінії розмежування держкордону, організатор через один із месенджерів надавав їм вказівки щодо напрямку та тривалості руху. Однак, незаконно перетнути держкордон чоловікам не вдалося, їх викрили прикордонники за 300 метрів від державного кордону України та Республіки Молдова.

Нині громадянину повідомили про підозру за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Нагадаємо, раніше ми писали, що на Буковині минулого тижня затримали 54 ухилянтів, які намагались незаконно перетнути держкордон.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

З фронтових територій в Україну повернули тіла 501 полеглого захисника
В Україну з фронтових територій та росії репатріювали тіла українських захисників. Додому вдалося повернути 501 полеглого військового. Про це пише С4 з посиланням на Координаційний штаб з питань п...
Війна
18.10
16:14
Вилучили 13 тисяч пачок цигарок: на Буковині викрили контрабандиста
У Чернівецькій області правоохоронці викрили контрабандиста. У чоловіка вилучили 13 тисяч пачок цигарок без марок акцизного збору. Про це пише С4 із посиланням на відділ комунікації поліції Чернів...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано