З ВПО не стягуватимуть заборгованість за житлово-комунальні послуги

Пошук
UA EN

З ВПО не стягуватимуть заборгованість за житлово-комунальні послуги

Поділись новиною:

Уряд ухвалив постанову, яка забороняє стягувати заборгованість за житлово-комунальні послуги на територіях бойових дій або ТОТ після 24 лютого 2022 року.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Мінреінтеграції.

Заборона поширюється на території, де ведуться бойові дії або тимчасово окуповані рф. Це населені пункти в Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській, Запорізькій і Луганській областях.

Заборгованість не буде стягуватись у осіб, які були змушені покинути свої домівки й евакуювалися у більш безпечні регіони. 

Для цього споживачі мають надати постачальнику комунальних послуг або управителю багатоквартирного будинку документи, що підтверджують їх відсутність у будинку:

  • довідка внутрішньо переміщеної особи,
  • документ про тимчасовий прихисток в іноземній державі,або документи з роботи, щодо лікування, навчання, проходження військової служби. 

Крім того, постановою врегульовано питання безперебійного надання житлово-комунальних послуг у приміщеннях державної, комунальної та приватної власності, які використовуються для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Раніше ми писали про те, що ВПО та звільнені з полону особи зможуть отримати ваучери на навчання.

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано