З початку великої війни поліція Буковини отримала 179 заяв про безвісти зниклих військових: хто займається їхнім пошуком

Пошук
UA EN

З початку великої війни поліція Буковини отримала 179 заяв про безвісти зниклих військових: хто займається їхнім пошуком

Війна
26.09
12:16

Поділись новиною:

Від початку повномасштабного вторгнення поліція Чернівецької області отримала 179 заяв від родин військовослужбовців, які зникли безвісти під час бойових дій. 30 травня 2024 року на Буковині створили центр з їхнього пошуку, який діє на міжрегіональному рівні, співпрацюючи з такими ж установами по всій Україні.

Про це журналістам С4 розповів заступник начальника слідчого управління ГУНП у Чернівецькій області Сергій Бузумурга.

При головному управлінні Нацполіції в області 30 травня 2024 року створили спеціалізований центр із пошуку безвісти зниклих військовослужбовців. Працівники установи допомагають родичам, які звернулися до поліції, супроводжують із моменту зникнення і до встановлення місця перебування зниклого.

«Рідні потерпілих можуть звернутись як за номером “102” до поліції, так і звернутись особисто до найближчого територіального органу поліції та написати заяву. Після цього слідчий розпочинає кримінальне провадження за цим фактом. Надалі [правоохоронці] допитують свідка, родича сім’ї. Після цього слідчий за участі криміналістів відбирає біологічні зразки, призначає молекулярно-генетичні експертизи», — каже заступник начальника слідчого управління поліції.

Від написання заяви до моменту встановлення його місця перебування безвісти зниклого може пройти від одного місяця до двох років. У центрі працюють слідчі, оперативники карного розшуку, спеціалісти-криміналісти та кіберполіцейські.

«Якщо десь на території нашої держави до моргу, скажемо так, потрапляє тіло незрозумілої особи, у неї також відбирається біологічний матеріал, встановлюється ДНК профіль і вноситься в реєстр. Цей реєстр в автоматичному режимі обробляє інформацію та встановлює збіги. Після цього слідчі роблять порівняльну експертизу й тоді встановлюється родинний зв’язок зниклої безвісти особи», — додає Сергій Бузумурга.

Щовівторка з 10:00 до 13:00 можна звернутися за консультацією до Центру з пошуку безвісти зниклих за адресою: місто Чернівці, вулиця Небесної Сотні, 2Г, кабінет № 325.

Нагадаємо, раніше ми розповідали історію зниклого безвісти на війні військового Михайла Странського.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
На Буковину з Донеччини евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей
У Чернівецьку область із Донеччини 25 вересня прибув евакуаційний потяг. З прифронтового регіону евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку началь...
Війна
25.09
22:09
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано