З початку року вартість зросла на 3,7%: скільки коштує оренда квартири в Чернівцях

Пошук
UA EN

З початку року вартість зросла на 3,7%: скільки коштує оренда квартири в Чернівцях

Поділись новиною:

На Заході України, за словами експертів із нерухомості, вартість оренди квартири продовжує підвищуватися. Середня плата за місячне винаймання житла в Чернівцях становить сім тисяч гривень. За даними місцевих рієлторів, з початку року вартість зросла на 3,7%.

Які квартири пропонують орендодавці, скільки потрібно грошей, щоб винайняти житло та як не потрапити на гачок шахраїв, які наживаються на оренді — дізнавалися журналісти С4.

Нині ціни на оренду квартири коливаються в межах від 200 до 800 доларів. Вартість залежить від кількості кімнат та житлового фонду.

«Якщо ми розглядаємо новобудови, то ціна стартуватиме від 300–350 доларів. Це буде однокімнатна квартира в середньому сегменті. Якщо дво- або трикімнатна квартира й це йде елітний житловий комплекс, то це може бути і 700–800 доларів за квартиру. Якщо ми розглядаємо варіант для студентів, то краще розглядати вторинний ринок — це будуть хрущовки чи чешки-квартири, або старий фонд. Там ціна буде значно нижча — 200–220 доларів», — говорить рієлторка Юлія Ковбановська.

У випадку, коли орендар має домашнього улюбленця і хоче винайняти квартиру, це неообхідно додатково прописати в договорі.

«Якщо орендар має домашню тварину, тут можуть виникнути проблеми. У договорі можна написати: “Якщо моя тварина псує меблі — я компенсую”, “Якщо має тварина подерла стіни — я роблю ремонт”. Прямо прописати кожне слово, бо я розумію і орендарів, й орендодавців», — каже агентка з нерухомості Оксана Міштак.

Найвигідніший період для оренди квартир є зимовий: грудень, січень та лютий, вважають рієлтори. Студентам рекомендують найдешевший варіант — шукати кімнати на підселення.

«Перше, на що людина має звернути увагу — це ціна. Якщо ціна на квартиру, тобто ви бачите гарні умови, професійні фотографії, і ціна буде занижена, порівняно з іншими квартирами по вашому запиту, вас це має насторожити. Також ви можете здійснити фотопошук у Google, аби дізнатися чи ці фотографії не використовувалися на інших сайтах. Крім того, орендар має перевіряти номер телефону, це можуть бути одноразові номери, і, звичайно, ми розуміємо, що це шахраї. У жодному випадку не потрібно давати передплату до договору оренди», — застерігає рієлторка Юлія Ковбановська.

Окрім цього, щоб не виникало проблем з орендодавцями та не потрапити в руки шахраїв, варто звертатись до перевірених агенцій із нерухомості.

Читайте також: Влада планує надавати переселенцям субсидії на оренду житла.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано