Які лікарні у Чернівецькій області отримують найбільше коштів від держави: відповідь НСЗУ

Пошук
UA EN

Які лікарні у Чернівецькій області отримують найбільше коштів від держави: відповідь НСЗУ

Здоров'я
25.06
15:51

Поділись новиною:

Національна служба здоров’я України спрямовує кошти у лікарні області, які йдуть, зокрема, на надання послуг пацієнтам, закупівлю ліків та фінансування зарплат лікарів.

Про це в ефірі програми «Що коїться» на телеканалі С4 розповіла очільниця Національної служби здоров’я Наталія Гусак.

Так, за її словами, на Буковині найбільше фінансування отримують такі медичні заклади: обласна клінічна лікарня, лікарня швидкої медичної допомоги, клінічний онкологічний центр, Чернівецька міська центральна лікарня, а також заклади у Кіцмані, Хотині і Сторожинці.

«Обласна клінічна лікарня за один рік отримує від НСЗУ майже пів мільярда гривень з бюджету – 464 мільйони гривень. Їх спрямовують на те, щоб пацієнти отримували безоплатну медичну допомогу», – говорить очільниця НСЗУ.

Серед лідерів в області, де медики отримують найвищу заробітну плату, Наталія Гусак назвала обласний клінічний онкологічний центр (близько 43 тис. грн), центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, обласний кардіологічний центр. Близько 32 тис. грн щомісяця отримують лікарі в декількох центрах первинної медико-санітарної допомоги в області.

Водночас найбільше лікарських засобів за кошти НСЗУ закуповує обласна клінічна лікарня, клінічний онкологічний центр, центральна міська лікарня, обласний кардіологічний центр і декілька районних лікарень.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Чернівецькому обласному медичному діагностично-реабілітаційному центрі відкрили реабілітаційно-бальнеологічне відділення. Тут пацієнтам надають понад десять видів послуг – від цілющих ванн до психологічної допомоги.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» виграв у домашньому матчі проти закарпатського «Миная»: який рахунок
У суботу, 28 вересня, футбольний клуб «Буковина» виграв у матчі 9-го туру Першої ліги проти «Миная» із Закарпаття. Поєдинок, який чернівецька команда грала вдома, закінчився із рахунком 2:1 на корист...
Спорт
28.09
14:53
Фестиваль меду і трав’яного чаю триває в Чернівцях (фото)
У Чернівцях на Центральній площі цими вихідними, 28–29 вересня, триває щорічний Фестиваль меду і трав’яного чаю. До уваги відвідувачів фестивалю-ярмарку — виставка та продаж ме...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано