Як залишатись на зв’язку під час знеструмлень: поради Мінцифри

Пошук
UA EN

Як залишатись на зв’язку під час знеструмлень: поради Мінцифри

Поділись новиною:

Під час відключень електроенергії в абонентів мобільної мережі 4G змінюється на Е, а зв’язок стає нестабільним. Це відбувається через перенавантаження мереж мобільних операторів.

Про це пише С4 з посиланням на Міністерство цифрової трансформації України.

У відомстві пояснюють, що зазвичай більшість інтернет-трафіку вживається через домашній або офісний інтернет, а під час знеструмлень українці переключаються на мобільний. Відтак навантаження на мобільну мережу зростає майже в 10 разів і зв’язок та інтернет стають нестабільними.

Як залишатися на зв’язку під час відключень

  • Завантажте мапу Пунктів незламності в «Дії»

У Мінцифри радять завантажити мапу Пунктів незламності в «Дії», завдяки чому можна завжди знайти найближче місце, де можна зарядити телефон, підключитися до інтернету або зателефонувати рідним.

  • Під’єднання до інтернет-провайдерів з технологією xPON

Ще одним способом мати стабільний інтернет під час знеструмлень – під’єднатися до інтернет-провайдерів, які використовують технології xPON. Це, зазначають у відомстві, допоможе мати інтернет до 72 годин під час блекаутів.

Перевірити, чи підключив провайдер xPON можна на інтерактивній мапі від Мінцифри або ЛУН. Якщо провайдер підключив xPON, потрібно купити павербанк і підключити його до роутера та абонентського термінала ONU.

  • Національний роумінг

Також Мінцифра радить користуватися нацроумінгом. Для цього спершу необхідно відключити автовибір мережі. Далі залежно від операційної системи треба перепідключитися до іншої мережі. На Android: Налаштування, мобільна мережа (чи Підключення), оператор; На iOS: Параметри, стільникові дані, вибір мережі.

Опісля треба знайти та вибрати доступну мережу Vodafone UA, UA-Kyivstar чи Lifecell. Якщо підключитися не вдалося, необхідно спробувати ще раз або вибрати іншу мережу. У кінці фахівці рекомендують перевірити можливість вихідного дзвінка, SMS.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, як мешканці багатоквартирних будинків можуть підготуватися до довготривалих відключень електрики.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» виграв у домашньому матчі проти закарпатського «Миная»: який рахунок
У суботу, 28 вересня, футбольний клуб «Буковина» виграв у матчі 9-го туру Першої ліги проти «Миная» із Закарпаття. Поєдинок, який чернівецька команда грала вдома, закінчився із рахунком 2:1 на корист...
Спорт
28.09
14:53
Фестиваль меду і трав’яного чаю триває в Чернівцях (фото)
У Чернівцях на Центральній площі цими вихідними, 28–29 вересня, триває щорічний Фестиваль меду і трав’яного чаю. До уваги відвідувачів фестивалю-ярмарку — виставка та продаж ме...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано