Як у Чернівцях працює мотопатруль та з якими порушеннями найчастіше стискаються правоохоронці

Пошук
UA EN

Як у Чернівцях працює мотопатруль та з якими порушеннями найчастіше стискаються правоохоронці

Поділись новиною:

У Чернівцях вже майже рік працює мотопатруль. Екіпажі правоохоронців на двоколісних працюють по місту у теплу пору року та стежать за порядком як серед транспорту, так і пішоходів.

Про це в ефірі програми «Що коїться» на телеканалі С4 розповів інспектор першого взводу третьої роти Управління патрульної поліції в Чернівецькій області Віталій Лютик.

За його словами, мотопатруль – це насамперед про швидкість і мобільність у реагуванні на виклики.

«Ми виконуємо ті ж самі функції, що й звичайний автопатруль. Ми реагуємо на порушення правил дорожнього руху, звертаємо увагу на пішоходів, звертаємо увагу на транспортні засоби, які, можливо десь зламалися посеред дороги, реагуємо на ДТП з травмованими, тобто на те, щоби надати якомога швидше медичну допомогу», – говорить Лютик.

Щодня на патрулювання у Чернівцях заступає два екіпажі по чотири мотоцикли. Працюють мотопатрульні по всьому місту.

Мотопатруль – це сезонна робота. Починають патрулювання на двоколісних навесні, коли надворі теплішає. Від початку сезону цього року мотопатрульні виїхали на 196 викликів.

«Здебільшого правопорушення скоює мототранспорт: перетинають суцільну розмітку, проїжджають на заборонений сигнал світлофора. Є досить багато порушень кримінального характеру, наприклад підробка VIN-номеру. Фіксуємо часто користування телефоном під час керування транспорту, керування у стані алкогольного сп’яніння», – зауважує Віталій Лютик.

Інспектор каже, що досить багато правопорушень трапляється і серед пішоходів. Наприклад, перехід дороги у забороненому місці. Також серед порушників є велосипедисти та люди на самокатах, які часто можуть спричиняти аварійні ситуації на дорогах.

Нагадаємо, окрім мотопаруля, на дорогах Чернівців з весни за порядком також стежать велопатрульні.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У 25 закладах середньої освіти Чернівецької області створять осередки викладання предмета «Захист України»
На Буковині створять 25 осередків викладання предмета «Захист України» на базі закладів середньої освіти. На реалізацію цієї програми Чернівецька область отримала з державного бюджету понад 65 млн гр...
У Чернівцях відкрили XV Міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz (фоторепортаж)
У п'ятницю, 6 вересня, відбулося відкриття XV Міжнародних поетичних читань Meridian Czernowitz. Фестиваль триватиме до 8 вересня. У фестивалі беруть участь автори не тільки з України, а й з Австрі...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано