Як регулюється робота українських журналістів у Курській області: пояснення медіаюриста

Пошук
UA EN

Як регулюється робота українських журналістів у Курській області: пояснення медіаюриста

21.10
19:44

Поділись новиною:

12 серпня 2024 року президент Володимир Зеленський офіційно підтвердив операцію Збройних сил України у Курській області рф, а вже за два дні, 14 серпня, туди потрапили перші українські журналісти. Так, репортаж з російської Суджі показала кореспондентка «ТСН» Наталка Нагорна. Згодом ситуацію на Курщині почали висвітлювати й інші медіа, і, разом з тим, постало питання правомірності й регулювання перебування журналістів на чужій території.

Фото: ТСН

Як пояснив проєкту «Війна і журналісти» юрист ГО «Інститут масової інформації» Роман Головенко, робота українських медійників у Курській області регулюється так само як і в інших місцях за кордоном.

«Винятком є те, що рф наразі не контролює території, на які іноді приїжджають українські журналісти, і тому не може на практиці їх примусити до виконання норм російського законодавства щодо роботи іноземних журналістів в рф», – зазначив юрист.

Головенко каже, що формально, з погляду рф, журналісти потрапили на її територію протиправно, утім є великий, переважаючий суспільний інтерес щодо інформування світової громадськості про ситуацію на зайнятих українською армією територіях Курської області.

«Тому відповідні кримінальні провадження у рф проти журналістів за перетин ними кордону навряд чи будуть визнані, чи спричинять якісь серйозні наслідки в країнах ЄС і США в разі відвідування цих країн такими журналістами і постання питання про їх екстрадицію у рф», – додав фахівець.

Нагадаємо, раніше Роман Головенко пояснював «Війна і журналісти», хто забезпечує журналістів гарантіями захисту.

Читайте також:

У гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 в Чернівцях завершують капремонт дворового покриття (фото)
У Чернівецькій гімназії №16 та інклюзивно-ресурсному центрі №3 завершують капітальний ремонт дворового покриття. Про це повідомляє С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Романа Кліч...
Україна цього тижня переходить на зимовий час: коли треба переводити годинники
Традиційно щоосені Україна переходить на зимовий час. Це відбувається в останню неділю жовтня. У 2024 році — це 27 жовтня о 04:00. Тоді потрібно буде перевести стрілки на одну годину назад — на 3:00....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано