Хто з обласних прокурорів в Україні отримує найбільші пенсії та скільки таких «пенсіонерів» на Буковині  

Пошук
UA EN

Хто з обласних прокурорів в Україні отримує найбільші пенсії та скільки таких «пенсіонерів» на Буковині  

Поділись новиною:

Після публікації інформації про прокурорів-пенсіонерів з Хмельницької прокуратури видання Цензор.НЕТ вирішило проаналізувати декларації інших працівників обласних прокуратур у різних регіонах України.

На основі аналізу вдалося скласти перелік із 30 керівників обласних прокуратур, які отримують найбільшу пенсію. До десятки входять:

  1. Станіслав Муратов (43 роки) – заступник керівника Харківської прокуратури, який за 2023 рік отримав 1 152 155 грн пенсії. Вперше пенсію він вказав у своїй декларації за 2020 рік.
  2. Керівник прокуратури Харківщини Андрій Кравченко (39 років). У 2023 році він отримав 1 015 225 грн пенсії. Вперше пенсія з’явилася у декларації Кравченка у 2021 році.
  3. Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков (45 років). У 2023 році він задекларував 823 071 грн пенсії. Згідно з декларацією, почав отримувати він її у 2020 році.
  4. Катерина Шевцова (42 роки) – керівниця обласної прокуратури Черкащини, яка за 2023 рік отримала 785 435 грн пенсії. Вперше пенсію вказала у декларації за 2020 рік.
  5. Володимир Лимар (47 років). Перший заступник керівника прокуратури Харківщини. 714 749 грн пенсії вказано у декларації за 2023 рік. Почав її отримувати він у 2019 році.
  6. Владислав Грюк, заступник керівника прокуратури Чернігівщини. Інформації про вік у відкритих джерелах немає, проте відомо, що в органах прокуратури працює з 2000 року. У 2023 році він отримав 526 160 грн пенсії. А вперше вказав її у декларації за 2018 рік.
  7. Заступник керівника прокуратури Харківщини Олександр Сузий (41 рік). У 2023 році отримав 439 576 грн пенсії. Згідно із декларацією почав отримувати її у 2021 році.
  8. Керівник Запорізької обласної прокуратури Сергій Спільник (47 років), який минулого року отримав 433 713 грн пенсії. Почав отримувати її він ще у 2017 році, тобто у віці 40 років.
  9. Керівник Рівненської облпрокуратури Андрій Рудницький (51 рік) у 2023 році задекларував 424 671 грн пенсії. Вперше вона з’явилася у декларації Рудницького ще в 2017 році.
  10. Заступник керівника Сумської прокуратури Ігор Сидоренко (46 років). Вперше пенсію у 406 224 він вказав у декларації за 2023 рік.

У Чернівецькій прокуратурі, окрім основних зарплат, пенсії отримують:

  • Словський Роман Орестович – начальник відділу організаційного та правового забезпечення;
  • Долотко Микола Михайлович – начальник Відділ нагляду за додержанням законів територіальними органами поліції при провадженні оперативно-розшукової діяльності, дізнання, досудового розслідування та підтримання публічного обвинувачення;
  • Швець Олег Анатолійович – начальник відділу приймання, опрацювання та аналізу оперативної інформації управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю Чернівецької обласної прокуратури;
  • Ревега Костянтин Тодорович – начальник відділу забезпечення діяльності у сфері запобігання та протидії корупції;
  • Івонча Михайло Петрович – начальник Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів;
  • Блауш Василь Іванович – начальник відділу матеріально-технічного забезпечення та соціально-побутових потреб;
  • Кирик Олександр Федорович – начальник Спеціалізованої екологічної прокуратури;
  • Романюк Петро Іванович – начальник Відділ організації і забезпечення підтримання публічного обвинувачення в суді;
  • Брюхович Андрій Йосипович – начальник відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідувань;
  • Димчук Ігор Іванович – начальник Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури.

Нагадаємо, 22 жовтня Генеральний прокурор Андрій Костін подав у відставку. Сталося це після засідання РНБО, яке провів президент України щодо ситуації з фальшивими інвалідностями посадовців держорганів.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У пожежі на Буковині загинув чоловік, який палив суху рослинність: подробиці
У пожежі в Мамалигівській громаді загинув чоловік. Трагедія сталася під час спалювання сухої рослинності. Про це пише С4 із посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України в Чернівецькі...
Головного тренера «Буковини» Валерія Кривенцова відсторонили з посади
Валерія Кривенцова відсторонили з посади головного тренера футбольного клубу «Буковина». Про це повідомили у Telegram футбольного клубу, пише С4. Фото: ФК «Буковина» Причину відсторонення «Б...
Спорт
22.10
11:45
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано