Харківські баристи привезли до Чернівців «аромат незламності»
Швидкі новини
Попри війну, кавова індустрія в Україні розвивається. До Чернівців приїхали фахівці з Харкова, щоб поділитися досвідом обсмаження зерен та провести дегустацію кави, привезеної з Ефіопії.
Про це повідомляє С4.
«Це буде дуже цікава подія, тому що вже фахівці кавової індустрії Буковини, вони визначать на смак якість кави. Ми пишаємося тим, що на сьогодні в Україні і на Буковині люди обирають якісну свіжообсмажену каву, а не п’ють каву розчинну. Це теж дуже гарний показник розвитку кавової індустрії в Україні», — розповідає Тетяна Доткевич, власниця кав’ярні, імпортерка кавового обладнання.
Серед учасників – команда обсмажувальників із Харкова. Вони працюють у прифронтовому місті, попри обстріли, відключення світла й постійну небезпеку. Та навіть у таких умовах продовжують справу, яку люблять.
«Ми прифронтове місто, і реалії в нас такі, що сьогодні ми є, завтра нас може не бути. І ми працюємо в тих умовах, тому що розуміємо, де ми, хто ми, і йдемо на ризик. І ми не плануємо наразі виїжджати, ми залишаємося в Харкові, працюємо в Харкові. Працюємо по всій Україні, маємо клієнтів в усіх куточках України, дуже цінуємо те, що з нами працюють люди. І, звичайно, є свої труднощі, є прильоти, є відключення світла дуже часто, але ми навчилися з цим працювати», — ділиться Олена Сивопляс, бариста.
Харківські спеціалісти показали, як саме відбувається процес обсмаження – від зелених зерен до ароматного напою. Від температури, часу і навіть кольору зерна залежить майбутній смак кави.
«Для того, щоб обсмажити каву, нам потрібно її завантажити в колбу для завантаження і нагріти нам ростер до робочої температури. Робочі температури при завантаженні зерна залежать від типу зерна, тому що є багато сортів, їх там більше тисячі. Наприклад, зараз ми смажимо Бразиліо-Сантос і вона завантажується при температурі приблизно 190 градусів», — пояснює бариста Владислав Литкевич.
Попри сирени, обстріли та відключення світла, харківські майстри не припиняють роботу. Вони доводять, що навіть у найскладніших умовах український бізнес здатен розвиватися і надихати інших своєю стійкістю.
Слідкуйте за нами у Telegram
Читайте також:
просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами