Вступна кампанія 2024: коли потрібно подавати заяви та які терміни зарахування на навчання

Пошук
UA EN

Вступна кампанія 2024: коли потрібно подавати заяви та які терміни зарахування на навчання

Поділись новиною:

Уже 1 липня в Україні стартує вступна кампанія, під час якої випускники зможуть подати заявки до університетів для подальшого здобуття вищої освіти. Цьогоріч вступ у ЗВО так само буде проводитися в онлайн-форматі.

Про це пише С4 з посиланням на Міністерство освіти і науки України.

Зареєструвати електронні кабінети майбутні бакалаври зможуть з 1 липня. Абітурієнтам на сайті vstup.edbo.gov.ua потрібно зазначити логін (електронну пошту, до якої є доступ); пароль (його потрібно вигадати самостійно та запам’ятати); серію та номер документа про освіту; номер, PIN-код та рік отримання сертифіката ЗНО/НМТ або тип та номер документа, що посвідчує особу, або РНОКПП.

Далі потрібно активувати кабінет за посиланням на пошті. Опісля у кабінет треба додати контактні номери, власне фото до 1 МБ (не селфі). За потреби також необхідно вказати інші документи про освіту та сертифікати ЗНО/НМТ інших років (2021-2024).

Наступним кроком для тих, хто вступає на основі творчого конкурсу, є реєстрація на вступні випробування, яка здійснюється в електронному кабінету з 3 липня. З 8 липня абітурієнти будуть проходити співбесіди чи творчі конкурси, а вже з 19 липня можна буде подати заяви на вступ.

Якщо ж абітурієнти вступають на основі сертифікатів ЗНО/НМТ, то для них так само 19 липня починається подача заяв на вступ. У МОН зауважують, що максимально можна подати 15 заяв, зокрема п’ять на бюджет, на різні траєкторії вступу для здобуття вищої освіти.

Прийматимуть заяви на вступ цьогоріч університети будуть до 31 липня.

До 5 серпня вступники отримають рекомендації до зарахування на бюджет в особистому кабінеті. Опісля треба підтвердити вибір місця навчання, виконати вимоги до зарахування та укласти договір на надання освітніх послуг. На контракту форму навчання рекомендації надійдуть 9 серпня.

Зарахування на бюджет відбудеться до 10 серпня, а на контракт – до 30 серпня.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у 2024 році у школах Чернівецької громади є понад 1300 випускників.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковині двоє цивільних напали на прикордонників: одного з порушників застрелили
Уночі 29 червня на українсько-румунському кордону сталася сутичка між прикордонниками та цивільними, внаслідок чого один із нападників загинув. Про це журналістам С4 повідомив помічник начальника ...
Війна
30.06
15:34
Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано