Впроваджувала в освітній процес стандарти рф: на Буковині повідомили про підозру колаборантці з Херсонщини

Пошук
UA EN

Впроваджувала в освітній процес стандарти рф: на Буковині повідомили про підозру колаборантці з Херсонщини

Поділись новиною:

У Чернівецькій області правоохоронці повідомили про підозру колаборантці з Херсонщини. За даними слідства, вона впроваджувала в освітній процес стандарти рф.

Про це повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу Чернівецької обласної прокуратури.

«У липні 2022 року освітянка пішла на співпрацю з ворогом та добровільно обійняла посаду вчительки російської мови та літератури молодших класів у ліцеї тимчасово окупованої Білозерської територіальної громади Херсонської області», — зазначають у прокуратурі.

Вказується, що під егідою окупантів вона також впроваджувала в навчальному закладі стандарти освіти рф, брала участь в агітаційних заходах серед батьків, закликаючи підтримати інтеграцію школи в освітню систему рф.

«Одразу після звільнення частини окупованої Херсонщини, жінка переїхала на підконтрольну Україні територію та стала на облік у Вінницькій області як внутрішньо-переміщена особа, отримуючи пенсію та виплати від держави», — додають правоохоронці.

Відтак, за процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури вчительці ліцею на Херсонщині повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111–1 КК України). Громадянці обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, раніше ми писали, що до 15 років в’язниці заочно засудили буковинця, який віддав наказ катувати українських військовополонених.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковину прибув ще один евакуаційний потяг із Донеччини
Ввечері 29 вересня в Чернівці з Донеччини прибули 55 людей, серед яких семеро дітей, люди похилого віку та з інвалідністю. Їх на Буковину доправили евакуаційним потягом. Про це інформує С4 із поси...
Війна
29.09
22:45
Чернівецький міський голова Роман Клічук на Сумщині передав військовим броньовані автівки
Міський голова Чернівців разом зі своїм заступником Василем Зазуляком відвідали військових у Сумській області. Про це пише С4 з посиланням на допис Романа Клічука у Facebook. Там посадовці ...
Війна
29.09
19:57
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано