ВПО та звільнені з полону особи зможуть отримати ваучери на навчання

Пошук
UA EN

ВПО та звільнені з полону особи зможуть отримати ваучери на навчання

Поділись новиною:

Внутрішньо переміщеним особам та звільненим із полону дозволили отримати ваучери на навчання. Це дозволить їм мати більше шансів працевлаштуватися за обраною спеціальністю.

Про це інформує С4 із посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

У відомстві зазначають, що наразі визначено 70 професій і спеціальностей, за якими можна отримати ваучер, тобто документ, з допомогою, якого повністю або частково оплачується вартість навчання в закладах освіти. Зокрема, на перепідготовку за робітничою професією, здобуття ступеня магістра на основі вищої освіти за іншою спеціальністю чи підвищення кваліфікації.

Такі ваучери можуть отримати в тому числі внутрішньо переміщені особи працездатного віку. А також — звільнені з полону особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення свободи внаслідок збройної агресії проти України. Цей факт встановлює відповідна Комісія, яка працює при Мінреінтеграції.

Вказані категорії громадян можуть звернутися до центру зайнятості для отримання ваучера на навчання, якщо вони:

  • не зареєстровані в центрі зайнятості як безробітні;
  • не отримували ваучер раніше;
  • не проходили протягом останніх 3 років перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття;
  • мають професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту.

З переліком професій і спеціальностей, закладів навчання, необхідних документів і процедурою видачі ваучерів можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, 21 березня Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо внесення зміни до постанови «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці», яке дозволяє військовим, пораненим та людям з інвалідністю отримати ваучери на навчання.

Читайте також:

На Буковині ДБР затримало правоохоронця, який особисто переправляв ухилянтів до лінії кордону
У Чернівецькій області працівники Державного бюро розслідувань «на гарячому» затримали правоохоронця, який займався нелегальним переправленням військовозобов’язаних до Румунії. Тепер йому «світить» д...
Готували підпали на об’єктах «Укрзалізниці»: на Буковині затримали трьох поплічників росії
Служба безпеки України та Нацполіція затримали трьох підпалювачів, які намагалися знищити релейні шафи «Укрзалізниці» на Буковині. Їм тепер загрожує довічне ув’язнення. Про це пише С4 з посиланням...
Війна
17.09
13:07
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано