Возвеличує путіна та підтримує війну: буковинця підозрюють в підривній діяльності проти України

Пошук
UA EN

Возвеличує путіна та підтримує війну: буковинця підозрюють в підривній діяльності проти України

Поділись новиною:

Уродженця міста Сорожинець підозрюють у виправдовуванні війни росії проти України, активній проросійській пропаганді. Буковинець переїхав на територію рф ще з 2014 року.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу СБУ у Чернівецькій області.

За даними слідства, мешканець Чернівецької області ще у 2014 році виїхав до російської федерації і після тимчасової окупації Криму та територій Донецької й Луганської областей почав активну проросійську пропагандистську діяльність.

За даними СБУ, він створив та адмініструє у забороненій в Україні соціальній мережі «Одноклассники» спільноти «пехотинцы путина» і «Буковина – Святая Русь». Там агітатор систематично публікував матеріали, у яких нав’язував думки про те, що, мовляв, в Україні живуть «фашисти і бандерівці, яких потрібно знищувати фізично», а також «розганяв» інші наративи кремля.

«Після повномасштабного вторгнення рф на територію України зловмисник активізував свою діяльність і систематично закликав до агресивної війни, знищення українців та держави Україна загалом», – зазначають у пресслужбі.

Крім того, буковинець возвеличував президента держави-агресора путіна як «збирача земель російських» та виправдовував і підтримував його загарбницькі дії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч.1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу України

Наразі він переховується від правосуддя, але співробітники СБУ встановили його місця перебування та проводять заходи для притягнення до відповідальності.

Нагадаємо, раніше на Буковині за матеріалами СБУ ще до 16 років за ґратами засудили зрадника, який працював на фсб росії.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано