Ворожа ракета двічі залетіла у повітряний простір Чернівецької області: що відомо про нічну атаку

Пошук
UA EN

Ворожа ракета двічі залетіла у повітряний простір Чернівецької області: що відомо про нічну атаку

Війна
15.08
09:30

Поділись новиною:

Уночі 15 серпня російські окупанти вкотре атакували території України з повітря. У декількох областях є влучання ракет, а під загрозою перебувала й Чернівецька область.

Про це пише С4.

Чернівецька область

Голова Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк повідомив, що ворожа ракета перебувала у повітряному просторі Буковини. Згодом вона була вже поза межами області. Втім за декілька хвилин Повітряні сили знову зафіксували її в небі над Буковиною.

Згодом, за даними голови ОВА, ракета змінила напрямок руху у Львівську область.

Львівська область

В обласному центрі уламки ракет впали на багатоквартирні житлові будинки на вулицях Патона та Каховській.

Унаслідок цього сталося загоряння, також є руйнування. Людей з будинків евакуювали, проте не обійшлось без постраждалих. Їм наразі надають всю необхідну медичну допомогу. Водночас інформації про загиблих нині не надходило.

Невеликі загоряння також зафіксували і в інших частинах Львова. Їх оперативно загасили.

«В одному з гіпермаркетів міста через падіння уламків ракети стався обвал стелі. Надійшла також інформація про пошкодження транспортних засобів. У Ставчанах пошкоджені 10 будинків. Станом на цю годину відомо про людей, які зазнали легких травм. Пошкоджені будинки також у Суховолі. Постраждалих на цю мить немає», – зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Волинська область

У місті Луцьк, за даними міського голови Ігоря Поліщука, відбулось влучання по одному з промислових підприємств міста.

За попередніми даними, внаслідок ворожого удару є троє загиблих та троє поранених. Усі екстрені служби працюють на місці.

Дніпропетровська область

Російські терористи вчинили черговий злочин і в Дніпрі. Ударили по одному з промислових підприємств міста. Внаслідок удару поранені дві людини: 59-річна жінка отримала легкі ушкодження й лікуватиметься вдома. 70-річного чоловіка госпіталізували. Він у стані середньої тяжкості.

Також, за даними голови ОВА Сергія Лисака, постраждав важливий спортивний об’єкт для Дніпра, де приймали всеукраїнські змагання, а також займалися діти. Там вилетіли вікна, побитий фасад та внутрішня стіна.

Черкаська область

Під ранок ворог завдав ракетних ударів по Черкащині. Зокрема, у Смілі ракета уразила територію приватного підприємства. Ще одна поцілила по території медзакладу. Минулось без потерпілих.

Водночас голова Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що пошкоджено мережі водо- і теплопостачання. Частина міста наразі без води. На місці працюють правоохоронні та комунальні служби.

У Івано-Франківській та Хмельницькій областях вночі також чули звуки вибухів. Там, за даними місцевої вали, працювала ППО.

Зокрема, на Прикарпатті уламки ракети потрапили на приватне подвір’я, пошкоджено господарські будівлі та житловий будинок. Постраждалих нема. На Хмельниччині даних про ушкодження об’єктів, падіння уламків наразі немає.

Повітряні сили ЗСУ проінформували, що близько 4-ої ранку 15 серпня російські окупанти завдали удару по Україні ракетами повітряного та морського базування.

Загалом зафіксували пуски щонайменше 28 крилатих ракет різних типів:

  • 4 крилаті ракети Х-22 – з шести літаків дальньої авіації Ту-22М3
  • 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 з 11 літаків стратегічної авіації 
  • 4 крилаті ракети «Калібр» з фрегата з акваторії Чорного моря.

«По всій території України було оголошено повітряну тривогу. У багатьох регіонах працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація, підрозділи безпосереднього прикриття», – зазначили в ПС ЗСУ.

У результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони, знищено 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр».

Крім того, повітряники зафіксували вісім пусків ворожих зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Нагадаємо, 11 серпня Повітряні сили ЗСУ також оголошували про загрозу ракетної атаки у Чернівецькій області.

Читайте також:

У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку: на яких історичних будівлях оновлюють освітлення
У центрі Чернівців замінюють стару фасадну підсвітку на будинку-кораблі та базиліці Воздвиження Всечесного Хреста Господнього. Працівники «Міськсвітла» встановлюють нові світлодіодні прожектори, які ...
У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано