Віряни вшановують пам’ять преподобного Киріяка самітника: традиції і заборони цього дня

Пошук
UA EN

Віряни вшановують пам’ять преподобного Киріяка самітника: традиції і заборони цього дня

Поділись новиною:

У неділю, 29 вересня, за новим церковним календарем вшановують пам’ять преподобного Киріяка самітника.

Про це пише С4 з посиланням на «ТСН».

Киріяк народився в IV столітті в Палестині. Його раннє життя відзначалося звичайною життєвою обстановкою, але незабаром він відчув поклик до монашого життя. Після розставання з мирським життям Киріяк пішов у пустелю, де проводив час у молитві, пості й роздумах. Він жив у повній самоті, ведучи строгий спосіб життя.

Його життя в пустелі супроводжувалося численними духовними випробуваннями та спокусами, але також і благодатними моментами, коли він отримував видіння і одкровення від Бога. Киріяк залишив після себе навчання про важливість молитви, покаяння і спокою душі. Він навчав, що справжня духовність проявляється в простоті та смиренності. Його життя стало основою для багатьох аскетичних практик у монашому житті. Преподобний Киріяк вважається покровителем самітників і монахів.

Народні традиції і прикмети

  • Якщо на небі багато зірок — осінь буде сухою.
  • Якщо в лісі з’явилися пізні гриби — до затяжної осені.
  • Якщо пізно ввечері туман — ще заморозків не буде.

Що заборонено робити

Забороняється брати до рук спиці чи будь-які інші схожі гострі предмети. Не варто нікому розповідати про свої плани, вони точно не збудуться.

День ангела

Свої іменини 29 вересня відзначає Іван.

Талісманом людини, народженої 29 вересня є олівін. Найбільше цей камінь підходить жінкам, які готуються до пологів. Також здавна вірили, що олівін допомагає побороти депресивні стани.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Футбольний клуб «Буковина» виграв у домашньому матчі проти закарпатського «Миная»: який рахунок
У суботу, 28 вересня, футбольний клуб «Буковина» виграв у матчі 9-го туру Першої ліги проти «Миная» із Закарпаття. Поєдинок, який чернівецька команда грала вдома, закінчився із рахунком 2:1 на корист...
Спорт
28.09
14:53
Фестиваль меду і трав’яного чаю триває в Чернівцях (фото)
У Чернівцях на Центральній площі цими вихідними проходить щорічний Фестиваль меду і трав’яного чаю. До уваги відвідувачів фестивалю-ярмарку — виставка та продаж меду, питного м...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано