Виготовляли наркотики та відправляли поштою по Україні: шістьох буковинців підозрюють в організації нелегального бізнесу

Пошук
UA EN

Виготовляли наркотики та відправляли поштою по Україні: шістьох буковинців підозрюють в організації нелегального бізнесу

Поділись новиною:

Служба безпеки України викрила організовану злочинну групу, яка спеціалізувалася на виготовленні та збуті наркотичних засобів і психотропних речовин у Чернівецькій області та інших регіонах країни.

Про це пише С4 з посиланням на пресслужбу Управління СБ України у Чернівецькій області.

За даними слідства, безробітний чернівчанин організував нарколабораторію з виготовлення амфетаміну та прекурсорів. Щоб приховати незаконне виробництво, він орендував приміщення в одному з дачних кооперативів на околиці міста.

«Щоби вивести нелегальний «бізнес» на промисловий рівень, фігурант створив злочинну організацію з чіткою структурою. До протиправної діяльності він залучив ще п’ятьох жителів області», – повідомляють у СБУ.

Схема розподілу обов’язків, за даними правоохоронців, мала такий вигляд: організатор і один зі спільників були «варщиками» й безпосередньо  виготовляли амфетамін та «пропен», ще троє – допомагали в цьому процесі і відповідали за збут «товару» на території Буковини. Шоста учасниця групи відправляла наркотики в інші регіони під виглядом поштових відправлень.

Під час обшуків правоохоронці вилучили підготовлені до збуту наркотичні засоби та психотропні речовини; обладнання для виготовлення і вживання наркотиків; гроші, ймовірно отримані злочинним шляхом; чорнові записи, мобільні телефони, комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

На підставі зібраних доказів усім зловмисникам повідомили про підозру у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

У СБУ додають, що четверо фігурантів перебувають під вартою, ще один вийшов під заставу, їхня спільниця – під домашнім арештом.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на території Буковини та ще у двох областях правоохоронці викрили угруповання, яке займалося наркобізнесом. Така незаконна діяльність щомісяця приносила порушникам прибуток у 10 млн грн.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях ремонтують два водопроводи: на якому етапі роботи
Частина Чернівців у районі вулиці Героїв Майдану залишилась без води через прогнилу трубу. Десять метрів водогону, на якому часто виникали витоки, замінили. Він забезпечував водою жителів центральної...
Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано