Відбулася перше індустріальна секція: як пройшов п’ятий день кінофестивалю Миколайчук OPEN

Пошук
UA EN

Відбулася перше індустріальна секція: як пройшов п’ятий день кінофестивалю Миколайчук OPEN

Культура
19.06
21:02

Поділись новиною:

П’ятий день міжнародного кінофестивалю Миколайчук OPEN розпочався з індустріальної секції, лекції про жанрове кіно зі спікером Юрієм Самусенком. Двоє творців мок’юментарі розповіли глядачам про особливості жанру та гачки, які тримають увагу аудиторії.

Більше про черговий день кіно в Чернівцях — дізнавалися журналісти С4.

«Мок’юментарі — це коли знімають ігрове кіно, але удають, що це документальне кіно. І в нас була розмова Нікіти Торжевського, це шоуранер мок’юментарі в Україні. Другий, це креативний продюсер польського мок’юментарі-серіалу «1670», який став лідером українського Netflix. Прикольно, що обидва серіали вийшли в грудні, і так з’явилась ідея їх поєднати. Український шоуранер такого проєкту поговорив із польським шоуранером такого проєкту», — розповідає програмний директор міжнародного кінофестивалю Миколайчук OPEN Алекс Малишенко.

Третя лекція проводилась на основі фільму «Лишайся онлайн», де учасники розбирали, як цей фільм потрапив на фестиваль «Фантазія».

«”Фантазія” — це один із найбільших фестивалів жанрового кіно. Українське кіно потрапляє туди майже ніколи. І ось «Режисер» туди потрапив, і ще й виграв як найкращий дебют», — каже Алекс Малишенко.

Наступним у програмі п’ятого дня Миколайчук OPEN був фільм Nice Ladies, який вперше показали в Нідерландах.

«Зніматись було не так уже й легко, тому що фільм зобов’язує тебе підготуватися, щоб ти був завжди у формі, щоб ти прекрасно виглядав, а зйомки, вони не напружували», — ділиться капітанша команди «Nice Ladies» Валентина Онищенко.

У п’ятий день фестивалю продемонстрували й фільм «Мовчання Марії» режисера Давіса Сіманіса, головною героїнею якого є Марія Лейко, зірка німого кіно й театру.

«Ця історія не депресивна, а таки історія про якусь силу і про те, що можна не поступатися своїм переконанням», — зазначає Алекс Малишенко.

Українська прем’єра «Мовчання Марії» відбулась у в Культурно-мистецькому центрі ім. І. Миколайчука, другий показ буде на Одеському кінофестивалі. Глядачам Миколайчук OPEN на п’ятий день також показали фільм «Кохання нас врятує» режисера Патріка Бломберга Бука, де події розгортаються влітку 1986 року.

На шостий день фестивалю покажуть стрічки «Окуповане місто», «Трубач» та «Ширкоа: В оману віримо». Окрім цього, проведуть національний конкурс короткого метру: «Уроки історії».

Нагадаємо, у четвертий день міжнародного фестивалю відвідувачі заходу могли переглянути фільм-сенсацію про телефонні розмови російських військових, кібер-панк анімацію та повнометражний український музичний фільм.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Депутати Чернівецької міської ради провели червневе засідання: які рішення ухвалили (фото)
У четвер, 27 червня, депутати міської ради Чернівців зібралися на чергове засідання. На порядку денному – майже 40 питань. С4 розповідає, які важливі рішення вже встигли розглянути та ухвалити деп...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано