Вибіркові перевірки ВПО: у Мінреінтеграції пояснили, у якому разі можуть скасувати виплати переселенцям

Пошук
UA EN

Вибіркові перевірки ВПО: у Мінреінтеграції пояснили, у якому разі можуть скасувати виплати переселенцям

Війна
16.03
13:48

Поділись новиною:

Органи соціальних служб продовжують вибіркові перевірки внутрішньо переміщених осіб. Однак такі перевірки мають здійснюватися лише у тому, разі, якщо є підозра на неправомірність отримання грошової домоги.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

На нараді під головуванням обговорили питання вибіркових перевірок внутрішніх переселенців.

За словами віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук, кількість перевірок ВПО у порівнянні з минулим роком знизилася майже у 12 разів.

Але разом з тим питання вибіркових перевірок ВПО щодо їх фактичної присутності на заявленому місці залишається актуальним. Мінреінтеграції тримає його під постійним контролем.

У свою чергу Мінсоцполітики та Нацсоцслужба надали роз’яснення територіальним органам соціальних служб про необхідність попереджати внутрішніх переселенців стосовно відвідування їх з метою перевірки.

Зокрема, під час перевірки посадова особа Нацсоцслужби повинна скласти відповідний акт. Також вона має залишити повідомлення про необхідність протягом 10 днів прибути до органу соціального захисту населення для проходження ідентифікації.

І лише у разі неявки переселенцям можуть скасувати статус ВПО і припинити передбачені для них виплати.

«Ми не можемо допустити жодної дискримінації внутрішніх переселенців. Людей повинні попереджати. Вони не зобов’язані 24/7 перебувати вдома, щоб не втратити грошову допомогу від держави, яка їм дуже необхідна. Перевірки мають здійснюватися лише за наявності підозри щодо неправомірного отримання допомоги», – зазначила Ірина Верещук.

У Мінреінтеграції нагадали, що статус ВПО можна втратити за умови переїзду за кордон, повернення на місце постійного проживання або ж якщо своєчасно не повідомити про зміну фактичного місця проживання.

Раніше ми писали про те, що внутрішньо переміщені особи можуть підтвердити свій трудовий стаж без наявної трудової книжки. Зробити це можна через портал електронних послуг Пенсійного фонду України або спеціальний мобільного застосунок.

Читайте також:

На Буковині двоє цивільних напали на прикордонників: одного з порушників застрелили
Уночі 29 червня на українсько-румунському кордону сталася сутичка між прикордонниками та цивільними, внаслідок чого один із нападників загинув. Про це журналістам С4 повідомив помічник начальника ...
Війна
30.06
15:34
Хотів купатися: на Буковині у Дністрі зник 37-річний чоловік (оновлено)
Рятувальники шукають у Дністрі 37-річного чоловіка, який учора пірнув у воду і зник безвісти. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій облас...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано