В яких випадках внутрішнім переселенцям можуть припинити фінансову допомогу

Пошук
UA EN

В яких випадках внутрішнім переселенцям можуть припинити фінансову допомогу

Поділись новиною:

У Чернівецькій області зараз є понад 110 тисяч вимушених переселенців, 72 тисячі з них перебувають на обліку в департаменті соціального захисту. За вісім місяців 2024 року ВПО отримали 382 мільйони гривень фінансової допомоги. Деяким категоріям переселенців у вересні виплати продовжили автоматично, проте є й ті, кому грошову допомогу можуть скасувати.

Про це журналістам С4 розповіла начальниця відділу соціальної підтримки населення департаменту соцзахисту населення Чернівецької ОВА Наталія Марішкой.

Фото: Canva

За її словами, припинити виплати можуть тим людям, які повернулися додому або потрапили у в’язницю. Скасовують допомогу й тим, хто здійснив дороговартісну покупку.

«У нас є категорії осіб, які за цей час адаптувалися, придбали житло, автомобіль, або здійснили покупку, вартість якої перевищує 100 тис. грн. Тому таким категоріям громадян допомога не нараховується», – пояснила Марішкой.

Начальниця відділу соціальної підтримки населення каже, що важливим критерієм для продовження нарахування виплат є працевлаштування ВПО.

«Працездатні повинні бути працевлаштовані, сприяти своєму працевлаштуванню, отримати ваучер на навчання в центрі зайнятості, бути підприємцем. Якось інтегруватись в життя, зокрема Чернівецької області, для того, щоб отримати виплати», – додала Наталія Марішкой.

Щоб оформити соціальні виплати, вимушеним переселенцям необхідно стати на облік, отримати довідку ВПО і подати заяву до структурних підрозділів органів соцзахисту населення, ЦНАПів та територіальних громад.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, яким категоріям внутрішньо переміщених осіб автоматично продовжили грошові виплати на пів року.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У яких школах Чернівців найкращі результати НМТ: рейтинг
Визначено десятку найкращих шкіл Чернівців за результатами складання одинадцятикласниками національного мультипредметного тесту у 2024 році. Про це пише С4 із посиланням на освітній портал Educati...
Вранці у Чернівцях горів хімзавод (фото)
Уранці 19 вересня у Чернівцях спалахнула пожежа на хімзаводі. Горіло складське приміщення. Про це повідомляє С4 з посиланням на пресслужбу Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області....
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано