В Україні збільшили держзамовлення на підготовку фахівців у сфері охорони здоров’я: скільки бюджетних місць у БДМУ

Пошук
UA EN

В Україні збільшили держзамовлення на підготовку фахівців у сфері охорони здоров’я: скільки бюджетних місць у БДМУ

Поділись новиною:

Цьогоріч уряд збільшив державне замовлення на підготовку фахівців у сферах охорони здоров’я, воєнних наук, нацбезпеки, транспорту та будівництва. Відтак, у Буковинському державному медичному університеті збільшили кількість державних місць на навчання за спеціальностями «Медицина», «Медична психологія» і «Терапія та реабілітація».

Про це журналістам С4 розповів відповідальний секретар приймальної комісії БДМУ Сергій Сажин.

«Ми відкрили нову спеціальність, яка нині потрібна для людей — це “Терапія та реабілітація”. Міністерство надало нам 20 бюджетних місць. Щодо основних спеціальностей, то на “Стоматологію” збільшення незначне — одне місце, але там і так було всього сім. На спеціальність “Медицина” збільшення в нас на 65 місць, і на спеціальність “Медична психологія” в нас зараз є 35 місць, торік було тільки десять», — каже Сергій Сажин.

З 25 червня розпочалася вступна кампанія і до Буковинського медичного коледжу для абітурієнтів, які вступають після 9 класу. А з 5 липня для тих, хто отримав повну середню освіту. З 19 по 31 липня документи абітурієнтів на здобуття вищої освіти прийматимуть у Буковинському медичному університеті.

«Спеціальність “Стоматологія” і “Медицина” були й торік. У цьому році додалася спеціальність “Фармація, промислова фармація”. На всі ці три спеціальності, якщо загальний конкурсний бал абітурієнта за результатами НМТ менше за 150, на жаль, він не може подати заяву ні на бюджет, ні на контрактну форму навчання», — говорить відповідальний секретар приймальної комісії БДМУ.

Станом на 5 липня понад 40 абітурієнтів подали документи до Буковинського медичного коледжу на спеціальність «Фармація» та «Медсестринство».

Читайте також: В обласному департаменті освіти зробили заяву щодо початку навчання в школах Буковини.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано