В Україні відзначають День захисників і захисниць України

Пошук
UA EN

В Україні відзначають День захисників і захисниць України

Поділись новиною:

У вівторок, 1 жовтня, в Україні відзначається День захисників та захисниць України. Саме цього дня ми вшановуємо тих, хто ціною власного життя захищає незалежність нашої держави, а також згадуємо всіх Героїв, які віддали життя, боронячи Батьківщину від окупантів.

Про це пише С4 із посиланням на Указ Президента України №806/2014 від 14 жовтня 2014 року.

День захисників і захисниць України встановили з метою вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.

Як зазначають в Українському інституті національної пам’яті, в українській традиції це свято пов’язане з Днем Покрови Пресвятої Богородиці. Тому, у 2023 році День захисників і захисниць перенесли з 14 на 1 жовтня у звʼязку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря.

«Ідея заступництва Божої Матері — захисниці від ворогів — має глибоке коріння. Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву — Козацька Покрова. Козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники й захисниці України», — йдеться на сайті УІНП.

Зі святом захисників та захисниць привітав міський голова Чернівців Роман Клічук.

«Низький уклін усім Захисникам та Захисницям, які ведуть боротьбу за наше право жити вільно у своїй країні. Наша сила в єдності та любові до Батьківщини. І доки ця сила з нами, жоден ворог не зможе здолати Україну», — йдеться в дописі мера.

Нагадаємо, 14 вересня свій професійний день відзначали військовослужбовці танкових військ України.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Як у Чернівцях відзначили День Захисників і Захисниць України (фото)
День Захисників і Захисниць України — державне свято, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День зах...
Війна
01.10
11:30
У Чернівецькій області видали вже 28 тисяч дозволів для перебування у прикордонній смузі
У 5-кілометровій прикордонній зоні за межами населеного пункту буковинцям для пересування потрібно мати спеціальний дозвіл, який видають у Чернівецькому прикордонному загоні. Порушників – штрафують. ...
Війна
30.09
11:51
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано