В Україні відзначають День воєнної розвідки

Пошук
UA EN

В Україні відзначають День воєнної розвідки

Війна
07.09
13:06

Поділись новиною:

Щороку 7 вересня свій професійний день відзначають воєнні розвідники України.

Про це повідомляє С4.

День воєнної розвідки — це професійне свято, яке встановлене Указом Президента України №629/2022 від 7 вересня 2022 року.

Свято започаткували, ураховуючи значний внесок воєнної розвідки в справу забезпечення захисту національних інтересів України від зовнішніх загроз, зміцнення обороноздатності держави та з метою підтримання високого авторитету воєнної розвідки, вшанування звитяг воєнних розвідників.

Зі святом розвідників привітав Президент України Володимир Зеленський.

«Дякуємо кожному й кожній, хто здобуває важливу для нашої держави інформацію, завдає вагомих втрат нашому ворогу, суттєво послаблює його потенціал, захищає інтереси України та українців», — написав глава держави у своєму Telegram.

До привітань також долучився і Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов.

«Військові частини та підрозділи розвідки Сил оборони України ефективно та якісно здобувають важливу розвідувальну інформацію, яка використовується для прийняття виважених стратегічних рішень. І сьогодні тисячі розвідників зі зброєю в руках пліч-о-пліч у складі Сил оборони України на передовій відбивають російські атаки, наближаючи нашу Перемогу», — йдеться в дописі Головнокомандувача у Facebook.

«Сьогодні ми пишемо нові сторінки історії воєнної розвідки — героїчні, драматичні і трагічні. Хто присвятив себе професії розвідника — свідомо йде на самопожертву заради України, адже інформація, добута та надана в потрібний час, може мати історичне значення для держави й бути вирішальним фактором у війні», — зазначив очільник ГУР Буданов.

Нагадаємо, 8 серпня в Україні відзначали День військ зв’язку.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано