В Україні відзначають День вчителя

Пошук
UA EN

В Україні відзначають День вчителя

Поділись новиною:

Щороку в першу неділю жовтня свій професійний день відзначають працівників освіти. Цьогоріч свято припало на 6 жовтня.

Про це повідомляє С4.

День вчителя — це професійне свято, яке встановлене Указом Президента України №513/94 від 11 вересня 1994 року. Його започаткували на підтримку ініціативи українських освітян.

Зазначимо, що в 1994 році ЮНЕСКО офіційно заснувало всесвітній день вчителя, який щороку припадає на 5 жовтня.

Зі святом педагогів привітав міністр освіти й науки України Оксен Лісовий.

«Ви не просто підтримуєте діяльність системи освіти. Ви щодня творчо знаходите відповіді на виклики, які раніше ніколи не стояли перед вчителями. Ви прогресуєте, ви розвиваєтесь, ви підбудовуєтеся під потреби дітей. Сьогодні ви дбаєте не лише про їхні знання, а і про їхню фізичну безпеку й ментальний стан. Ви формуєте для них соціальне середовище, в якому вони швидко компенсовують втрачені знання на м’які навички», — зазначив Лісовий.

Нагадаємо, раніше ми писали, що з нагоди професійного свята педагогів у Чернівецькій області десятеро освітян отримають премії імені Омеляна Поповича.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях відбулися урочистості до Дня міста (фоторепортаж)
Чернівці у першу суботу жовтня відзначають День міста. Цьогоріч святкують 616-ту річницю з дня першої писемної згадки про Чернівці. З цієї нагоди у Культурно-мистецькому центрі ім. Івана Миколайчука ...
Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано