В Україні спростили процедуру оформлення інвалідності для військових: що це передбачає

Пошук
UA EN

В Україні спростили процедуру оформлення інвалідності для військових: що це передбачає

Війна
16.06
12:48

Поділись новиною:

На час дії воєнного стану в Україні спростили процедуру встановлення інвалідності військовослужбовцям. Нововведення, зокрема, передбачають, що проводити медико-соціальну експертизу бійцям можна й за місцем їхнього перебування, лікування чи реабілітації.

Про це пише С4 із посиланням на Урядовий портал.

Відтак, відповідно до положення про медико-соціальну експертизу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 1317, передбачається проведення медико-соціальної експертизи військовослужбовцям, у тому числі за місцем їхнього перебування, лікування та реабілітації.

«На практиці це означає, що для встановлення інвалідності пораненому військовому тепер не треба тижнями сидіти в чергах під кабінетами — за потреби комісія виїжджає до місця перебування пацієнта», — йдеться сайті Кабміну.

Отже, відтепер лікар військовослужбовця повідомляє секретаря військово-лікарської комісії та лікарсько-консультативної комісії в медзакладі про необхідність проведення огляду МСЕК пацієнта. Далі передаються всі необхідні документи, зокрема, паспорт або ID-картка з витягом із Єдиного державного демографічного реєстру щодо реєстрації місця проживання, копія військового квитка або тимчасове посвідчення — для військовозобов’язаних і призовників, саме направлення на МСЕК (форма ф. № 088/о), медична документація та амбулаторна картка, свідоцтво про хворобу, видане ВЛК, та інші. Опісля МСЕК в узгоджену дату проводить огляд військовослужбовця за місцем його перебування, лікування чи реабілітації.

Висновок медико-соціальної експертизи воїн отримує не пізніше дня виписки зі стаціонару.

Згодом за результатами розгляду документів МСЕК видає довідку про встановлення групи інвалідності, встановлення відсотка втрати працездатності чи рекомендує продовжити реабілітаційні заходи для відновлення функцій організму.

Якщо інвалідність встановлена, на підставі довідки МСЕК військовий отримує одноразову грошову допомогу відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Нагадаємо, хірурги Чернівецької обласної лікарні зробили пацієнту нову щелепу з його власного ребра. У пацієнта була повністю відсутня передня частина нижньої щелепи.

Читайте також:

Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано