В Україні цифровізують процес реабілітації поранених військових: що зміниться

Пошук
UA EN

В Україні цифровізують процес реабілітації поранених військових: що зміниться

Війна
02.03
18:35

Поділись новиною:

Увесь процес реабілітації поранених військових почне супроводжуватись в електронній системі охорони здоровʼя. Зміни запровадять уже з травня цього року.

Про це повідомляє С4 з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зокрема, як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я, вже з травня весь процес реабілітації пацієнта буде супроводжуватися в (ЕСОЗ). Це дозволить зберігати дані про здоровʼя пацієнта в єдиному місці – в електронній картці.  

Цей інструмент розроблено передусім для українців, які постраждали від війни та потребують комплексної реабілітації для повернення до повноцінного життя. Вони зможуть отримати доступ до реабілітації без зайвих бюрократичних процедур. 

На першому етапі цифровізації лікарі будуть вносити всю медичну інформацію про реабілітаційні втручання, результати обстежень та інші необхідні дані до ЕСОЗ. Очікується, що електронні інструменти здатні забезпечити прозорість, контрольованість та ефективність реабілітаційної підтримки. 

Цифровізація цих послуг реалізується в межах проєкту «Реабілітація травм війни в Україні», який впроваджує БФ «Пацієнти України» за підтримки Швейцарії та Європейського Союзу. 

Наразі держава забезпечує весь комплекс медичної та реабілітаційної допомоги для постраждалих внаслідок війни. Так, реабілітація є безоплатною та гарантується державою у медичних закладах, які законтрактувалися із Національною службою здоров’я України за пакетом «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах».

Раніше ми писали про те, що учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни та сім’ї загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України мають право на пільги. Про це йдеться у  Законі України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано