В ОВА розповіли, яким після реконструкції буде пункт пропуску «Біла Криниця – Клімеуць»

Пошук
UA EN

В ОВА розповіли, яким після реконструкції буде пункт пропуску «Біла Криниця – Клімеуць»

Поділись новиною:

У Чернівецькій області планують реконструювати пункт пропуску «Біла Криниця – Клімеуць», що розташований на кордоні України з Румунією. У Стратегії Генерального плану інтегрованої прикордонної інфраструктури на автомобільних пунктах перетину кордону йому надали високу пріоритетність для реалізації.

Про це повідомив начальник Чернівецької обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк, пише С4.

Фото ілюстративне

Розвиток прикордонної інфраструктури Буковини напередодні представники ОВА обговорили із заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергієм Деркачем. Йшлося, зокрема, про пункти пропуску «Біла Криниця – Клімеуць», «Шепіт – Ізвоареле Сучевей» та «Руська – Ульма».

Так, за словами Запаранюка, майбутній автомобільний пункт пропуску «Біла Криниця ‒ Клімеуць» передбачений для перетину кордону вантажних автомобілів. Він прийматиме по 90 автомобілів на в’їзд і виїзд, плануються додаткові парковки для 75 автомобілів з обох боків для уникнення навантаження на дороги, по три смуги руху в обох напрямках, а також сканери та вагові комплекси.

«Його запуск дасть можливість розвантажити МАПП “Порубне – Сірет” та покращить пропускну здатність кордонів нашої держави», – зазначив начальник ОВА.

Водночас відкриття пункту пропуску «Руська – Ульма» дасть можливість перетинати кордон близько 250 авто за добу.

«Перспективним об’єктом, зважаючи на початок будівництва під’їзних шляхів, є і пункт пропуску “Шепіт – Ізвоареле Сучевей”, тож спільно з урядом продовжуємо комунікувати з румунською стороною питання щодо їх відкриття для міжнародного сполучення», – додав Руслан Запаранюк.

Як повідомлялося раніше, з липня електронна черга запрацювала для порожніх вантажівок на пункті пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» з Румунією.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Стало відомо, хто претендуватиме на посади деканів та директора інституту в Чернівецькому університеті  
Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича оприлюднив список кандидатів на посади деканів семи факультетів та директора одного інституту. Про це пише С4 з посиланням на сайт Черніве...
Благодійний ярмарок, козацька кухня, майстер-класи й екскурсія: як відзначили річницю заснування Садгори (фоторепортаж)
У Чернівцях відзначили 253 річницю з дня заснування Садгори. Благодійний захід на підтримку ЗСУ відбувся у сквері на вулиці Івана Підкови. Зокрема, усі охочі мали змогу взяти участь у тематичній е...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано