«В одну хвилину можуть статися одразу три пожежі»: скільки викликів за добу отримує ДСНС на Буковині

Пошук
UA EN

«В одну хвилину можуть статися одразу три пожежі»: скільки викликів за добу отримує ДСНС на Буковині

Поділись новиною:

У Головному управлінні ДСНС України у Чернівецькій області цьогоріч запрацювала нова система оперативно-диспетчерського управління. Тепер усі виклики з області надходять у Чернівці. За день у центрі можуть отримати в середньому від 30 до 100 звернень від громадян.

Про це в ефірі програми «Що коїться» на телеканалі С4 розповів заступник начальника Головного управління ДСНС у Чернівецькій області з реагування на надзвичайні ситуації Василь Бабюк.

За його словами, в оперативно-координаційному центрі зараз працюють чотири диспетчери, які приймають виклики з усієї Чернівецької області.

Старша диспетчерка оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС у Чернівецькій області Леся Куренна розповідає, що найбільше викликів рятувальники отримують у спекотну пору року.

«Здебільшого такі виклики пов’язані з пожежами в екосистемах. Буває таке, що в одну хвилину може траплятися одразу три пожежі у різних частинах області», – говорить Куренна.

Старша диспетчерка каже, що нині через відключення електроенергії почастішали й пожежі в житловому секторі. На її думку, пов’язано це може бути з тим, що через перепади електрики будинкові мережі не справляються, тож виникають загоряння.

Раніше ми писали про те, що у Чернівецькій області 39% пожеж стаються на відкритій території.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Депутати Чернівецької міської ради зібралися на вересневу сесію (фоторепортаж)
У четвер, 26 вересня, у ратуші відбулося чергове сесійне засідання Чернівецької міської ради. На порядку денному – майже пів сотні питань. Засідання розпочалося пізніше, аніж планувалося, оскільки в ...
На Буковину з Донеччини евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей
У Чернівецьку область із Донеччини 25 вересня прибув евакуаційний потяг. З прифронтового регіону евакуювали 47 людей, серед них — 14 дітей. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку началь...
Війна
25.09
22:09
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано