В обласному департаменті освіти зробили заяву щодо початку навчання у школах Буковини

Пошук
UA EN

В обласному департаменті освіти зробили заяву щодо початку навчання у школах Буковини

Поділись новиною:

Причин виходу дітей на навчання 19 серпня наразі у Чернівецькій області немає. Дату початку навчального року може визначити лише Кабінет Міністрів України.

Про це повідомила директорка департаменту освіти і науки Чернівецької обласної військової адміністрації Оксана Сакрієр, пише С4.

За словами Сакрієр, освітній процес у закладах загальної середньої освіти розпочнеться традиційно 1 вересня.

Водночас посадовиця наголосила, що ухвалювати рішення щодо виходу на навчання раніше вересня має повноваження лише уряд, а не місцевий орган самоврядування, управління у сфері освіти чи педагогічна рада.

«На сьогодні можна лише розглядати теоретичну можливість раннього виходу на навчання, вивчати питання наявності учнів на місцях, готувати заклад освіти до початку нового навчального року, покращувати безпекову інфраструктуру закладу», – додала освітянка.

Нагадаємо, готовність закладів освіти до початку навчального року раніше вересня обговорили й в управлінні освіти Чернівецької міської ради. Педагоги визначилися з тим, що Чернівці найімовірніше зможуть розпочати навчання 19 серпня, якщо буде відповідне розпорядження.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Міський голова Роман Клічук привітав чернівчан із Днем міста (відео)
Привітання міського голови Романа Клічука з Днем міста Чернівців. «Дорогі чернівчани! Кожен куточок наших славних Чернівців дихає історією великої культури, багатовікових традицій та людських доль...
Чернівчанина засудили до 15 років за ґратами за державну зраду та виправдовування російської агресії
Суд виніс вирок у справі чернівчанина, який шпигував на Буковині під «прикриттям» кур’єрської доставки для російської фсб. Його визнали винним у державній зраді та виправдовуванні російської агресії ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано