Уряд збільшив кількість бюджетних місць на найбільш затребувані професії: перелік спеціальностей

Пошук
UA EN

Уряд збільшив кількість бюджетних місць на найбільш затребувані професії: перелік спеціальностей

Поділись новиною:

Уряд у 2024 році збільшив державне замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів для забезпечення країни фахівцями за найбільш затребуваними спеціальностями на ринку праці.

Про це пише С4 з посиланням на Мінекономіки.

Зокрема розширення держзамовлення відбудеться у таких сферах, як охорона здоров’я, воєнні науки, національна безпека і безпека державного кордону, транспорт та будівництво, легка промисловість та інші.  

«Україна вже зараз потребує і потребуватиме надалі великої кількості медиків, працівників робітничих спеціальностей, саперів, інженерів тощо. Наше завдання – створити щільний зв’язок у ланцюжку освіта-економіка-ринок праці», – зазначив Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. 

Відтак, у 2024 році збільшується державне замовлення на підготовку фахівців:

  • за галузями: «Охорона здоров’я» на 1 112 осіб та «Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону» на 640 осіб;
  • за спеціальностями: «Медицина» на 523 особи, «Терапія та реабілітація» на 314 осіб, «Медична психологія» на 90 осіб, «Технології медичної діагностики та лікування» на 44 особи.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що вже 1 липня в Україні стартує вступна кампанія, під час якої випускники зможуть подати заявки до університетів для подальшого здобуття вищої освіти. Цьогоріч вступ у ЗВО так само буде проводитися в онлайн-форматі.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

У Чернівцях обмежили рух частиною вулиці Руська: як об’їхати
У Чернівцях через термінову ліквідацію аварії на мережах водопостачання обмежили рух вулицею Руська. Йдеться про ділянку від вулиці Січових Стрільців до Фастівської. Про це пише С4 із посиланням н...
Псевдолікарка виманила 50 тис. грн у буковинки на лікування сина, якого декілька місяців вважають зниклим безвісти
Жительку села Стрілецький Кут шахраї ошукали на 50 тисяч гривень. За цим фактом співробітники поліції розпочали кримінальне провадження. Про це пише С4 з посиланням на відділ комунікації поліції Ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано