“Укрзалізниця” створить унікальний інклюзивний вагон для групових перевезень пасажирів

Пошук
UA EN

"Укрзалізниця" створить унікальний інклюзивний вагон для групових перевезень пасажирів

03.09
10:15

Поділись новиною:

Компанія «Укрзалізниця» створить унікальний інклюзивний вагон для групових перевезень пасажирів, які користуються кріслом колісним.

Його проєкт 30 серпня презентували ветеранам, медичним хабам, громадським організаціям, повідомляє С4 із посиланням на пресслужбу компанії.

Укрзалізниця тестує жіночий вагон: почати вирішили з окремих купе. Що кажуть активістки

Проєктування та виготовлення цього вагона буде проходити у співпраці з громадськими організаціями та людьми, які безпосередньо користуватимуться цією послугою. Проєкт передбачає, що у вагоні буде 4 окремі купе, у кожному з яких зможуть зручно подорожувати дві людини на кріслах колісних та їх супроводжуючі.

«Укрзалізниця системно поповнює парк пасажирськими вагонами, які мають купе для перевезення людей на кріслах колісних та інші зручності для комфортної подорожі. Наразі ми маємо вже 50 таких вагонів. А сьогодні презентуємо новий проєкт — унікальний вагон, який дозволить перевозити групи людей на кріслах колісних на реабілітацію, відпочинок, змагання або просто подорожувати. Повністю його обладнаємо на власних потужностях компанії. Перший такий вагон плануємо випустити наступного року», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

У купе цього вагона встановлять два спальні дивани, які можуть змінювати кут нахилу та фіксувати тіло.

Також тут буде пульт для регулювання освітлення, кнопка для виклику провідника та пристрій гучномовного зв’язку. Передбачені й спеціальні спальні місця для супровідників, які не відрізняються від звичайного місця в купе.

Вагон матиме пандус і вбиральню, адаптовану для людини на кріслі колісному. Тамбур, вхідна група та інший простір матиме параметри для зручного пересування на кріслі колісному.

Звичайно, буде і система кондиціювання повітря, комбінована система опалення та інші вже звичні для модернізованих вагонів елементи.

Нагадаємо, на Чернівецькому вокзалі пасажири з порушеннями слуху можуть отримати довідкову інформацію жестовою мовою.

Також повідомлялося, що «Укрзалізниця» планує оновити правила перевезення тварин у поїздах. Детальніше про це – у нашому матеріалі.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На Буковину з Донецької області евакуювали ще 45 людей
Увечері 3 жовтня в Чернівецьку область прибув черговий евакуаційний потяг. З Донеччини на Буковину вивезли ще 45 людей. Про це пише С4 із посиланням на Telegram-канал начальника Чернівецької ОВА Р...
Війна
03.10
20:31
Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 3 жовтня, відбулася традиційна щомісячна пресконференція міського голови Романа Клічука. Мер підсумував роботу міста у вересні та відповів на запитання журналістів, які найбільше турбують ч...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано