«Укрзалізниця» планує оновити правила перевезення тварин у поїздах: що зміниться

Пошук
UA EN

«Укрзалізниця» планує оновити правила перевезення тварин у поїздах: що зміниться

Поділись новиною:

«Укрзалізниця» ініціювала оновлення до правил перевезення тварин у поїздах. Нову редакцію правил нині подали на затвердження до Державної регуляторної служби України.

Про це пише С4 з посиланням на повідомлення «Укрзалізниці» у Telegram.

Що зміниться після затвердження нової редакції правил:

  • УЗ прибирає визначення «жорстка конструкція» з опису переносок: підійде сучасний рюкзак для тварин, аби лиш із водонепроникним абсорбуючим дном.
  • Для малих тварин до 45 см у холці дозволять тимчасове перебування без переноски — для здорової активності та/або сну на полиці купе.
  • Для великих собак від 45 см дозволять проїзд ще й у вагонах СВ та РІЦ (RIC) за повного викупу купе.
  • Для великих собак в Інтерсіті+ проїзд теж стане можливим — за умови викупу всіх місць, що розміщені єдиним блоком у ряду.
  • Будь-які службові собаки представників Сил оборони зможуть безоплатно їхати в усіх типах вагонів — з намордником і повідком.

В «Укрзалізниці» наголосили, що якщо пасажир відчуватиме дискомфорт або алергічну реакцію від сусідства з твариною, для нього забезпечать альтернативні місця.

У компанії додали, що перед затвердженням проєкт наказу з усіма змінами буде винесено на суспільне обговорення, щоб врахувати інтереси всіх пасажирів і забезпечити комфорт кожного на борту.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що «Укрзалізниця» запустила функцію моніторингу квитків з можливістю автовикупу.

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

Міський голова Роман Клічук провів щомісячну пресконференцію: головні заяви (фоторепортаж)
У четвер, 4 липня, міський голова Чернівців провів щомісячну пресконференцію із журналістами, на якій підбив підсумки роботи міста за червень. Про що говорили — розповідає С4. Зокрема, мер заз...
Чернівецька міськрада вкотре передала захисникам обладнання для боротьби з ворогом
Чернівецька міська рада передала воїнам 107-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ обладнання для боротьби з ворогом. Про це пише С4 із посиланням на Facebook-сторінку міського голови Че...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано