Україні з 1 жовтня може здорожчати інтернет

Пошук
UA EN

Україні з 1 жовтня може здорожчати інтернет

Поділись новиною:

Вже з 1 жовтня для українців можуть суттєво подорожчати інтернет-послуги. Усе через недоліки в оподаткуванні.

Про це повідомила нардепка від фракції «Європейська Солідарність» та голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, пише С4.

Підприємці, які надають послуги інтернет-зв'язку, можуть бути "єдинниками"

Вона зазначила, що Державна податкова служба України хоче виключити інтернет-провайдерів зі спрощеної системи оподаткування вже з 1 жовтня 2024 року. Южаніна додала, що звернулася до Мінфіну та податкової служби із закликом утриматись від ухвалення рішення щодо анулювання реєстрації платника єдиного податку до правового врегулювання цього проблемного питання.

Також Южаніна просить негайно внести зміни до Податкового кодексу України щодо приведення у відповідність формулювань видів діяльності у сфері комунікацій. Нардепка зазначає, що норми Податкового кодексу не відокремлюють інтернет-провайдерів як окрему групу платників податків у сфері електронних комунікацій, які мають право на спрощену систему оподаткування.

При цьому заборона провайдерам бути платниками єдиного податку узгоджена з Мінфіном, зазначає Южаніна. Тому податкова служба може лише здійснювати розʼяснювальну роботу щодо інформування платників податків про те, що вони мають самостійно відмовитись від спрощеної системи оподаткування, та приведення Реєстру платників єдиного податку до вимог законодавства.

Адже окремої групи для інтернет-провайдерів не існує, а податкова служба не може самостійно ухвалити таке рішення.

Таким чином, на погляд нардепки, чиновники нехтують принципом верховенства права (ст. 8 Конституції України), згідно з яким «дозволено все, що прямо не заборонено законом», та діють за принципом, що дозволено лише те, що прямо цим законом визначено.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Чернівцях до жовтня планують встановити когенераційні установки, які забезпечать місто електрикою і теплом при тривалих вимкненнях світла. 

Слідкуйте за нами у Telegram

Читайте також:

На вулиці Кобилянської ремонтують тротуари (фото)
У Чернівцях розпочали ремонтувати тротуари на пішохідній вулиці Ольги Кобилянської. Плитку замінять на найбільш проблемних ділянках, де вона майже не тримається. Робити виконують поступово: частин...
ВАКС виніс вирок одному з організаторів та трьом учасникам масштабної корупційної схеми на Чернівецькій митниці
Вищий антикорупційний суд визнав винним одного з організаторів корупційної схеми на Чернівецькій митниці в ухиленні від сплати ввізного мита та ПДВ. Суд призначив йому чотири роки та дев’ять місяців ...
Зараз грає:

Замовлення реклами

просто заповніть всі поля нижче і ми зв’яжемось з вами

Заявку успішно надіслано